• ZŠ S MŠ: Posledné dva dni v tomto roku
          • ZŠ S MŠ: Posledné dva dni v tomto roku

            27. 12. 2018

            Po roku si naši žiaci, učitelia, ale aj rodičia opäť pripravili vianočné trhy. Aj keď boli mierne obavy z ich organizácie, môžeme konštatovať, že tieto boli ešte lepšie ako minulé. Deti si pripravili tovar od výmyslu sveta, na ozdobu, jedenie, ale aj praktické predmety. Pokojne by mohli konkurovať ozajstným vianočným trhom. Nejeden návštevník školy si mohol nakúpiť veci na blížiace sa Vianoce. Ceny si žiaci v rámci spoznávania finančnej gramotnosti určovali sami. Aj tento rok boli trhy vonku, pred školou. Tam ich pozorovali dve ovečky a dve kozy z farmy p. Hammera, poslanca za Raču. Má veľkú farmu na Peknej ceste, kde vás všetkých pozýva.

            V tento pre školu významný deň nás čakalo viacero prekvapení. Azda najkrajším bolo, že začalo snežiť, čo dokreslilo atmosféru blížiacich sa Vianoc. Televízia Markíza si prišla pozrieť naše trhy a spravila z nich veľmi peknú reportáž – pozrieť si ju môžete tu. A prišli nás aj deti z priľahlej škôlky a taktiež aj p. poslanec Národnej rady Slovenskej republiky, Branislav Gröhling, ktorý sa ako odborník na školskú problematiku porozprával s deťmi, učiteľmi.

            Trhy pokračovali počas vyhrávania vianočných piesní v školskom rozhlase aj počas ŠKD. Po trhoch deti odišli a učiteľský zbor si spravil večierok s kapustnicou. O peniazoch, ktoré sa zozbierali (ešte nie sú spočítané), rozhodne Parlament žiakov školy. Štvrtok sa naozaj vydaril.

            V piatok boli žiaci už tradične na filmovom predstavení. Malí si pozreli Rodinku úžasných 2, kreslenú rozprávku o túžbach mať nadprirodzené schopnosti a pomáhať svetu. Veľkí si pozreli životopisný film o rockovej legende Queen, po ktorom si ešte dlho vyspevovali melódie tejto skupiny.

            Tak sa teda skončili posledné dni v roku 2018. Najdôležitejšie je, že pri oboch sa naši žiaci veľmi veľa naučili. A to je cieľom školy pri organizovaní každej aktivity.  

            Želáme všetkým ľuďom dobrej vôle príjemné prežitie zimných sviatkov s rodinou, priateľmi, zvieratkami a veľa zdravia, šťastia, lásky a peňazí v novom roku.

            Fotografie nájdete vo Fotoalbume.

        • ZŠ: Archeologické múzeum
          • ZŠ: Archeologické múzeum

            27. 12. 2018

            V utorok sa niektorí naši piataci zúčastnili zážitkovo-tvorivého vzdelávacieho programu "Ako sa žilo v Bratislave v 4. tisícročí pred Kr. alebo Zostúp s nami do doby medenej" v Archeologickom múzeu. Netradičným a zaujímavým spôsobom sa dozvedeli veľa nových informácií. Vďaka tvorivým aktivitám si na pamiatku vlastnoručne vyrobili krásny šperk. Na záver si vychutnali atmosféru bratislavských vianočných trhov.

            Fotografie nájdete vo Fotoalbume.

        • ZŠ: Janka Hospodárová na návšteve
          • ZŠ: Janka Hospodárová na návšteve

            19. 12. 2018

            V predvianočnom čase nás potešila svojou návštevou Janka Hospodárová z TV Markíza. Porozprávala sa so žiakmi našich troch tried. Diskutovalo sa o televíznej práci, o športe, o Vianociach, o zvieratkách. Janka zapôsobila na všetkých príjemne a presvedčili sme sa o tom, že to nie je iba veľká hviezda, ale aj žena, ktorá sa vie rozprávať s deťmi. Stretnutie s ňou sprostredkoval náš nový pedagogický asistent M. Hlinka. (J. Papuga)

            FOtografie nájdtee vo Fotoalbume.

          • ZŠ: GREEN POWER

            16. 12. 2018

            Naša škola sa stala súčasťou jedinečného projektu, ktorý sa už roky realizuje v zahraničí - Green Power. Jeho cieľom je viesť žiakov k spolupráci a motivovať ich k štúdiu technických odborov. Žiaci V. B budú na hodinách techniky vyrábať ozajstnú a funkčnú formulu, na ktorej potom budú súťažiť v pretekoch. Pani učiteľkej Zverkovej bude pomáhať odborník-technik. Sme jedna z prvých škôl, ktorá bola na tento projekt oslovená. A veríme, že nájde uplatnenie aj na Slovensku. Takto vyzerá výsledok projektu: https://www.youtube.com/watch?v=Kxjcb28opGA

        • ZŠ: Mikulášsky turnaj v basketbale
          • ZŠ: Mikulášsky turnaj v basketbale

            14. 12. 2018

            Prvý turnaj nového ročníka Šinterligy mal prívlastok Mikulášsky a jeho usporiadateľom bola ŠpMND na Skalickej ulici. Družstvá jednotlivých škôl boli rozdelené na začiatočníkov a pokročilých. Žiaci z Riazanskej obsadili medzi začiatočníkmi 2. miesto v basketbale. Pokročilí boli pre zmenu najlepší v loptových disciplínach, ale v samotnom minibasketbale sa im už darilo menej a v celkovom hodnotení tak na najvyšší stupienok nedosiahli. Školu reprezentovalo spolu 19 hráčov a hráčok z prvého i druhého stupňa. (D. Šesták)

            Fotografie nájdete vo Fotoalbume.

        • MŠ, Letná: Mikuláš aj u nás
          • MŠ, Letná: Mikuláš aj u nás

            11. 12. 2018

            Vo štvrtok aj k nám zavítal Mikuláš s čerticou. Deti privítali Mikuláša a predstavili sa s hudobným programom. Okrem toho deti zdobili stromček a tešili sa z darčekov, ktoré si našli pod ním. A v tento deň nás navštívilo i divadlo Zábavka, ktoré sa predstavilo v prevedení Alica v krajine Vianoc. Bolo veru veselo - veď pozrite Fotoalbum.

        • ZŠ: Mikulášsky deň
          • ZŠ: Mikulášsky deň

            7. 12. 2018

            Aj takto to dnes vyzeralo na našej škole. Azda najobľúbenejší sviatok detí - Mikuláš. Parlament žiakov školy spustil akciu, aby žiaci prišli do školy v oblečení, pripomínajúcom tento sviatok. Najkrajšie oblečení žiaci boli odmenení. Medzi malé deti zavítal aj Mikuláš, čert a snehulienka. Riaditeľ školy vyhlásil súťaž o najzaujímavejšiu mikulášsku fotografiu. Bol to skrátka deň detí v decembri. Atmosféru zobrazujú fotografie. (J. Papuga. T. Kindji)

        • ZŠ: Šachisti v prominentnej spoločnosti
          • ZŠ: Šachisti v prominentnej spoločnosti

            7. 12. 2018

            Historická budova Národnej rady SR privítala včera šachistov rozličných vekových, výkonnostných i spoločenských skupín. Pozvanie našich politických prominentov prijal aj Anatolij Karpov, reprezentant bývalého Sovietskeho zväzu a niekoľkonásobný majster sveta. Na tomto nevšednom a v našich zemepisných šírkach exkluzívnom podujatí sa zúčastnili aj niektorí žiaci šachového krúžku našej školy. Pobyt v takomto prostredí mal pre nich nezvyčajnú príchuť, veď ocitnúť sa v takejto spoločnosti nebýva každodennou záležitosťou. Pocity bázne a neistoty postupne vyprchali a všetci si magickú atmosféru doslova užívali. Podujatie zorganizoval predseda NR SR. (D. Šesták)

            Fotografie nájdete vo Fotolabume.

        • ZŠ: Čítanie, ktoré nenudí
          • ZŠ: Čítanie, ktoré nenudí

            4. 12. 2018

            V pondelok sa trieda 4. B zúčastnila akcie Čítanie, ktoré nenudí v Mestskej knižnici. Žiaci sa umelecky obohatili o nové zážitky z čítania. Spisovateľka Kristína Baluchová nám predstavila svoju novú knižku Kapitán Padák a lietajúce auto, tretí diel z úspešnej série dobrodružstiev Kapitána Padáka. Dopravný pilot Daniel Padák so svojím Boeingom 737 zavítal tentoraz do Košíc z ďalekej Kene. Okrem zábavného zemepisu prináša aj skvelé správy - na Slovensku bolo vyrobené auto, ktoré vie skutočne vzlietnuť. Deti so záujmom čítali i počúvali. (Elena Paráková)

            Fotografie nájdete vo Fotoalbume.

        • ZŠ: Zdobenie vianočného stromčeka
          • ZŠ: Zdobenie vianočného stromčeka

            4. 12. 2018

            Vo štvrtok sme sa s 13 žiakmi 1. A vybrali ozdobiť vianočný stromček za našu školu. Našli sme ho na nádvorí Primaciálneho paláca. Mal 2 metre. Ozdobili sme ho vlastnoručne ozbrojenými guľami a vyrobenými hviezdami, čiapočkami, rukavicami a reťazami aj inými žiakmi našej škole. Všetci sme sa na zdobenie tešili a
            páčila sa nám toto podujatie organizované Magistrátom Bratislavy. (Mgr. Alena Šulaková).

            Fotografie nájdete vo Fotoalbume.