• ZŠ: OZNAM O PROJEKTE
          • ZŠ: OZNAM O PROJEKTE

            21. 9. 2019

            V našej škole sa implementuje projekt Európskeho sociálneho fondu V základnej škole úspešnejší II - Cesty pomoci žiakom. V rámci projektu máme troch asistentov účiteľa a špeciálnu pedagogičku, ktorí pomáhajú zdravotne znevýhodneným žiakom. Viac v: stiahnuť.

        • MŠ - Letná: Jesenné divadielko
          • MŠ - Letná: Jesenné divadielko

            15. 9. 2019

            Ani materská škola nezaháľala a už v septembri pripravila pre deti literárnu aktivitu. Bábkoherci z divadielka Lienka sa k nám prišli predstaviť s rozprávkou o pyšnej Dorotke, ktorá priblížila deťom príbeh o pyšnej kráľovskej dcére, ktorá si neváži veci ani ľudí a len po príučke v pekle sa jej hodnoty menia. Deti sa oboznámili s pozitívnymi vzormi a spoznávali základné morálne hodnoty. Boli interaktívne vtiahnuté do deja a odpovedali na otázky týkajúce sa obsahu rozprávky. Galéria fotografií. (V. Macháčová) 

        • ZŠ: Deň autobusovej dopravy
          • ZŠ: Deň autobusovej dopravy

            15. 9. 2019

            Naši deviataci z A triedy sa zúčastnili exkurzie o autobusovej doprave. Prezreli si autobusy či už staré, alebo nové. Vyskúšali podať prvú pomoc, chôdzu pomocou vodítka, ktoré používajú nevidiaci. Videli aj vodiacich psov. Nakoniec si zaskákali na nafukovacom autobuse. Získali mnoho nových a užitočných informácií. (M. Reiterová). Fotogaléria.

          • Poďakovanie

            13. 9. 2019

            Srdečne ďakujeme Únii žien Slovenska za darovanie kancelárskeho papiera. Využijeme ho na účely súvisiace so žiakmi. Ušetrené prostriedky použujeme takisto v prospech detí.

          • OZNAM: ZBER PAPIERA ZŠ

            13. 9. 2019

            Týmto dňom spúšťame celoročnú súťaž v zbere papiera. Ocenené budú prvé tri triedy. Prosím, nebaľte papiere do kartónov. A zväzujte ich do celku. Potom ich podľa tried umiesnite v zelenom regáli. Vždy ich označte na vrchu označením triedy. Nie označením mena, nehráme individuálne, ale kolektívne. Minulý rok sme vyzbierali 2116 kg!!!

        • ZŠ: LETNÉ REKONŠTRUKCIE
          • ZŠ: LETNÉ REKONŠTRUKCIE

            22. 7. 2019

            Aj cez leto sme sa pustili do rekonštrukcií časti školy. Ide najmä o európsky projekt na zriadenie dvoch odborných učební - jazykovej a prírodovednej - v spolupráci s mestskou časťou. Ďalej sa budú maľovať 2 triedy, vymaľuje sa chodba do telocvične, zriadia sa nové miestnosti na archív, zrekonštruuje sa sklad učebníc, kde bude aj malá učebňa pre výučbu žiakov s poruchami učenia, upravia sa žiacke toalety. Postupne vám tu budeme zverejňovať fotografie priebehu. Veríme, že v septembri prídete do opäť kvalitnejšie vybavenej a vyzerajúcej školy. Fotogaléria. (J. Papuga)  

        • ZŠ: Športový deň
          • ZŠ: Športový deň

            8. 7. 2019

            Posledný týždeň pred prázdninami sme si spravili v rámci branného cvičenia športový deň. Deti súťažili ako kolektív v ôsmich zaujímavých disciplíínach. Vyhrala IX. A a mali sme dve druhé miesta. Žiaci oboli odmenení pitným režimom a sladkosťami. S nápadom spraviť športový deň prišiel Parlament žiakov školy. Tak sme sa nápadu ujali. I keď bol deň horúci, užili sme si ho. Aj pod rozprašovačom vodnej pary. Galéria fotografií. (J. Papuga)

             

        • MŠ - Letná: Citronáda
          • MŠ - Letná: Citronáda

            29. 6. 2019

            V lete treba veľmi veľa piť a čo je také osviežujúce v týchto horúcich dňoch? Predsa citronáda. Tak sme si s deťmi spravili najskôr z papiera a potom sme sa osviežili ozajstnou výbornou a veľmi chutnou citronádou. Deťom to chutilo a ešte aj citróniky vycmúľali nič nevyšlo na zmar. Galéria fotografií. (V. Macháčová)

        • ZŠ: Rozlúčka so školským rokom 2019/2020
          • ZŠ: Rozlúčka so školským rokom 2019/2020

            28. 6. 2019

            Dnes, 28. 6. 2019, sme sa ako záklasdná škola rozlúčili so školským rokom a s absolventmi našej školy, s deviatakmi. Zhrnuli sme si celý rok, ktorý bol plný zaujímavých aktivít a podujatí. Riaditeľ školy ocenil najúspešnejších žiakov, ktorí dostali riaditeľské pochvaly a drobnú sladkosť. Žiaľ, máme aj žiakov, ktorí dostali pokarhania a znížené známky zo správania. Tých je našťastie oveľa menej. Žiakov, ktorí získali riaditeľské pochvaly, bolo 93. Vyhodnotili sme prospech školy a výsledky z testovaní. Potom sme sa sústredili na našich deviatakov, ktorí sa dostali na svoje vytypované stredné školy. Poďakovali sme sa učiteľov, obzvlášť triednej učiteľke 9. ročníka a učiteľkám, 4. ročníkov, ktoré prechádzajú na II. stupeň. Po želaní krásnych prázdnin sa naša rozlúčka skončila a už teraz sa tešíme na nový školský rok. Avšak po zaslúženom odpočinku... Galéria fotografií. (J. Papuga)   

        • ZŠ: OZNAMY - posledné dni školského roka
          • ZŠ: OZNAMY - posledné dni školského roka

            19. 6. 2019

            Klasifikačná porada bude v pondelok o 14.00 hod. Dovtedy musia byť známky uzavreté.

            Budúci týždeň od pondelka do štvrtka bude vyučovanie do 11.45. Prvý stupeň bude končiť 4. alebo 5. hodinou. ŠKD funguje v celej dĺžke, t. j. do 17.30. II. stupeň obeduje po 4. hodine.

            V piatok 28. 6. 2019 je slávnostné ukončenie školského roka. Začína sa slávnostným nástupom o 8.00 vo veľkej telocvični. Bude spojení s vyhlasovaním výsledkov z prospechu a vzdelávania a s odmeňovaním najúspešnejších žiakov. Po nástupe nasledujú triednické hodiny v trvaní 45 minút. Žiaci I. stupňa odchádzajú potom do ŠKD (alebo domov). V ŠKD budú do 11.30, v rámci toho času sa naobedujú. Pozvaní sú aj rodičia.

            Dňa 26. 6. 2019 bude cvičenie OOČ poňaté ako športový deň. Triedy budú súťažiť o ceny za 1. miesto. Deň sa končí o 12.00 nástupom pred školou. Žiaci I. stupňa odchádzajú do ŠKD.

            Dňa 25. 6. sa žiaci vybraných tried zúčastnia záverečného turnaju našej Šinter ligy - basketbal. Podujatie sa bude konať v športovej hale Pasienky. Pozvaní sú aj rodičia.