• MŠ, Letná: Dentálna hygiena
          • MŠ, Letná: Dentálna hygiena

            11. 10. 2019

            MUDr. Mistríková Daniela prišla deťom porozprávať o tom, ako sa správne starať o svoje zúbky, prečo navštevovať preventívne prehliadky, prečo sa vyhýbať sladkostiam a uprednostniť ovocie a zeleninku. Názorne deťom predviedla postup, ako si správne zúbky vyčistiť. Mnohé z našich detičiek sú pacientami pani doktorky a veľmi si ju pochvaľujú. Galéria fotografií. (V. Macháčová)

        • ZŠ: Žiaci opäť na futbale
          • ZŠ: Žiaci opäť na futbale

            6. 10. 2019

            Šport nás baví. Opäť boli naši žiaci povzbudiť futbalistov na Tehelnom poli. V stredu 2. 10. 2019 o 18:00 hod. sa v rámci Ligy majstrov U19 stretol náš ŠK Slovan Bratislava a bulharský Ludogorets Razgrad. Atmosféra bola výborná a žiaci aktívne povzbudzovali. Deti opäť priniesli šťastie našim futbalistom, ktorí súpera porazili 1:0. Súčasťou záverečnej „ďakovačky“ bola možnosť „tľapnúť si“ so všetkými hráčmi Slovana, čo sa deťom veľmi rátalo. Už sa tešíme na ďalší zápas! Galéria fotografií. (K. Čuntalová)

        • ZŠ: Európska noc výskumníkov
          • ZŠ: Európska noc výskumníkov

            6. 10. 2019

            27. 9. 2019 - Žiaci 5. B a 9. B vymenili na jeden deň klasickú školu za atraktívnejšiu a pútavejšiu formu vyučovania. Aj tento rok sa totiž zúčastnili na podujatí Európska noc výskumníkov. Okrem množstva iných informácií sa dozvedeli, čo sa skrýva pod zemou, čo spôsobuje globálne otepľovanie, prečo študovať technické odbory, aká zvedavá je chémia, aká bohatá a pestrá môže byť jazykoveda. Žiaci ocenili hravú a zábavnú formu jednotlivých prezentácií, v rámci ktorých sa aktívne zapojili do viacerých súťaží. Mnohí z nich si tak domov okrem zážitkov odniesli aj zaujímavé vecné ceny. Galéria fotografií. (D. Šesták)

        • ZŠ: Deti na Európskej lige
          • ZŠ: Deti na Európskej lige

            6. 10. 2019

            19. 9. 20119 zažil futbalový štadión na Tehelnom poli skutočnú žiacku eufóriu. Keďže UEFA potrestala domáci klub za rasistické pokriky fanúšikov v minulých zápasoch EL, do hľadiska sa mohli dostať iba deti do 14 rokov v sprievode dospelej osoby. A tie vytvorili na štadióne elektrizujúcu atmosféru, čo po zápase ocenili aj samotní hráči. Hlasivky žiakov z rozličných kútov Slovenska pomohli domácim otočiť zápas vo svoj prospech a bratislavský Slovan tak zdolal favorizovaný Besiktas Istanbul 4:2. Naši žiaci boli tiež svedkami tejto nevšednej udalosti a radi by si niečo podobné zopakovali. (D. Šesták)