• ZŠ: Zdobenie stromčekov

            5. 12. 2020

            Do galérie ZŠ: Zdobenie stromčekov boli pridané fotografie.

            Dnes sa štyria žiaci z 1.B Timea Majeríková, Martinko Janík, Paťko Michala a Jakubko Petržilka spolu s  Vladkom Hudečkom z 3.A zúčastnili akcie "Vianočný les" na Hlavnom námestí, ktorú usporiadalo Bratislavské kultúrne a informačné centrum v spolupráci s Hlavným mestom SR Bratislava.  Krásne vyzdobil vianočný stromček ozdobami z prírodných materiálov, ktoré vyrobili so svojimi spolužiakmi a pani učiteľkami. Všetci sa počas cesty vzorne správali a navzájom si pomáhali.  

            Mgr. Lucia Miglierini

          • ZŠ,1.B: VIANOČNÉ MEDOVNÍKY

            5. 12. 2020

            Do galérie ZŠ,1.B: VIANOČNÉ MEDOVNÍKY boli pridané fotografie.

            🎅1.B VIANOČNÉ MEDOVNÍKY🎅

            V rámci motivácie som s deťmi viedla rozhovor o zvykoch a tradíciách, ktoré vykonávame na Vianoce (stavanie stromčeka, pečenie, stolovanie, koledovanie a pod.) Milé detičky, VIANOCE bez vône vianočných medovníkov? Takéto sviatky si snáď nevie predstaviť ani jeden z nás. Ak by ste sa opýtali našich starých mám, bez akého sviatočného koláča by vianočný stôl nebol pravým vianočným, určite by v ich odpovedi zazneli práve medovníky. A prečo? Lebo sú neodmysliteľnou súčasťou Vianoc v každej rodine a zároveň jedným zo symbolov v slovenských príbytkoch.

            Spoločne s deťmi sme rozpracovali vopred pripravené cesto na medovníky. Cesto  sme rozvaľkali a postupne detičky prichádzali  s vykrajovátkami a každé dieťa si vykrojilo medovníček. Medovníky sme poukladali na plech s papierom na pečenie a natierali s rozšprudlovaným vajíčkom. Medovníky  sme ozdobili s mandľami, vlašskými orieškami alebo len s cukrovou posýpkou. Medovníky sme dali upiecť. Keď sa medovníky dopiekli a vychladli, nastal čas na ich ochutnávku:) a zhodnotenie ako sa nám podarili🎅

             

            Mgr. Eva Czére Rechtoríková

             

             

             

          • Giving Tuesday

            3. 12. 2020

            Naša škola sa zapája do medzinárodnej iniciatívy Giving Tuesday – medzinárodný deň darovania. Tento deň vznikol ako opak dňa konzumu Black Friday. Na Slovensku tento sviatok štedrosti s heslom #MozemPomozem oslavujeme v utorok 1. 12. 2020.

            V rámci Giving Tuesday sa naša škola rozhodla prostredníctvom neziskovej organizácie Človek v ohrození podporiť deti z vylúčených komunít. Robíme zbierku hračiek pre vekovú kategóriu 0 – 14 rokov (pre batoľatá – takže rôzne skladačky, penové puzzle a podobne, pre staršie deti napr. knižky). Zbierame funkčné, nepoškodené hračky a knihy. Nezbierame plyšové hračky.

            Knihy a hračky sa rozdelia medzi 5 komunitných centier, ktoré prevádzkuje Človek v ohrození. Štyri sa nachádzajú na východnom Slovensku a jedno na Záhorí.

            Zbierka bude prebiehať v čase 1. – 18. 12. 2020, ak sa žiaci druhého stupňa nevrátia do škôl pred Vianocami, dokončíme ju začiatkom januára.

            Vzdaj sa jednej hračky a poteš deti, ktoré o hračkách len snívajú.