• ZŠ: Po roku opäť dvojnásobné umiestnenie
          • ZŠ: Po roku opäť dvojnásobné umiestnenie

            30. 3. 2018

            Deň po postupe našej žiačky do celoslovenského kola speváckej súťaže Hviezdička sa v speváckej súťaži Novomestský škovránok opäť po roku umiestnili naše talentované žiačky Mia Xénia Lopašovská (1. miesto) a Liana Grolmusová (3. miesto). Minulý rok mali obrátené poradie. Srdečne im blahoželáme. Tešíme sa, že podporujeme aj umelecký rozmer našich žiakov. Škola nie je iba o matematike či fyzike... (Ján Papuga)

            Fotografie nájdete vo Fotoalbume.

        • ZŠ: Dni otvorených dverí
          • ZŠ: Dni otvorených dverí

            31. 3. 2018

            Náš druhý deň otvorených dverí bol spojený s čajovňou a čitateľskou súťažou pre žiakov školy. Žiaci mali povedať riaditeľovi školy naspamäť tri vety z obľúbenej knihy. Na výhercov čakali 4 poukážky na knihy od kníhkupectva Martinus. V tento deň nás poctili návštevou aj predškoláci z dvoch našich materských škôl. I keď viacerí z nich neprídu k nám do 1. ročníka, chceli sme im ukázať, ako funguje veľká škola. Dostali od nás aj drobný darček. V tento deň sme mali aj naše predposledné Číta celá škola, o čom prišla spraviť reportáž TV Bratislava. Pripomíname, že čítanie je super aj mimo marca - mesiaca knihy. Na druhý deň otvorených dverí prišlo viacero rodičov, ktorým sme zodpovedali všetky otázky a veríme, že sa pre našu školu rozhodnú. Minulý týždeň sme na DOD pripomenuli Deň vody, žiaci podávali nápoje z vody. Ak sa rozhodnete pre našu školu, budú vaše deti zažívať podobné aktivity v príjemnej školskej komunite. Už teraz sa tešíme na zápisy. (Ján Papuga)

            Fotografie nájdete vo Fotoalbume.

        • ŠKD: Veľká noc
          • ŠKD: Veľká noc

            27. 3. 2018

            Veľkonočné sviatky, pôvodne sviatky príchodu jari, dnes najvýznamnejšie kresťanské sviatky plné zvykov a symbolov, ku ktorým patrí aj farbenie a ozdobovanie vajíčok, pletenie korbáčov, písanie veľkonočných pozdravov. Keďže Veľká noc patrí medzi najkrajšie a najfarebnejšie obdobia roka aj deti z 5. oddelenia ŠKD si vyzdobili vajíčka a vytvorili veľkonočné pozdravy. (Silvia Zatkalíková)

            Fotografie nájdete vo Fotoalbume.

        • ZŠ: Veľkonočná technika
          • ZŠ: Veľkonočná technika

            27. 3. 2018

            Šiestaci v piatok na technike: Fašiangy, Turíce, Veľká Noc ide, kto nemá kožúška, zima mu bude... Takto nejako sa spieva v kolede.

            Aj my sme si vymenovali od stredy až po pondelok prívlasky jednotlivých dní, ale najviac sme sa rozprávali o šibaní a o veľkonočných vajíčkach. Pripomenuli sme si jar a vyrobili sme si nielen vajíčka, ale aj krásnu, nápaditú a skvelú výzdobu do triedy(Anna Trstenská)

            Fotografie nájdtee vo Fotoalbume.

        • ZŠ: Hodina fyziky
          • ZŠ: Hodina fyziky

            21. 3. 2018

            Fyzika je predmet, ktorý žiaci moc nemusia... ale je trieda, 6.A, kde žiaci chcú(zatiaľ) vymyslieť vlastné meradlo, jednotky na dĺžku, objem, hmotnosť, plochu, to chce veľa kreativity v hlave, predstavivosti, výmyselnosti a kopec srandy pri prezentácii. A dnes boli skvelé prezentácie a niektoré aj veľmi orginálne. Ďakujem mojim žiakom, ktorých učím, šikulákom za ich tvorivosť a kreativitu. (Anna Trstenská)

            Fotografie nájdete vo Fotolabume.

        • ŠKD: Mesiac knihy v oddeleniach
          • ŠKD: Mesiac knihy v oddeleniach

            17. 3. 2018

            Každoročne si mesiac marec spájame s knihou, ktorá je spoločníkom každej generácie a súčasťou pri vzdelávaní i zábave. Deti z 5.oddelenia ŠKD si vytvorili podľa vlastnej fantázie záložky do svojich obľúbených knižiek, ktoré práve čítajú. (Silvia Zatkalíková)

            Naši šikovní štvrtáci si v školskom klube detí pripravili pre druhákov čitateľský kvíz. Druháci sa aktívne zapojili a sľúbili, že budúci rok, počas marca - mesiaca knihy, si aj oni pripravia podobný kvíz pre mladšie deti. 

            K mesiacu knihy sme si s tretiakmi pripravili rozprávkový kvíz pre prváčikov. Prváci hádali názov rozprávky podľa úryvku a na konci si v skupinách nakreslili rozprávku, ktorá sa im najviac páči. Spoločne sme vytvorili leporelo a ako posledné sme si spravili záložky, ktoré určite deti využijú.
             

            Fotografie nájdete vo Fotoalbume.

        • ZŠ: Divadelné predstavenie
          • ZŠ: Divadelné predstavenie

            19. 3. 2018

            Hroziaci rozchod rodičov, problémy v škole, výchovné záchvaty dospelých, ctižiadostivá najlepšia kamarátka, psi, čo pomáhajú svojim rodinám... Toto všetko a ešte čosi navyše mohli vidieť a počuť žiaci 7.B triedy počas predstavenia Pozor, double stress! Príbeh, ktorý sa odvíjal na javisku, ich zaujal a v niektorých určite zanechal nezmazateľné stopy. Žiaci si domov odnášali nielen zaujímavé a stále aktuálne myšlienky, ale aj veľkú porciu poučenia a zábavy. (Dušan Šesták)

            Fotografie nájdete vo Fotoalbume.

        • ZŠ: Číta celá škola
          • ZŠ: Číta celá škola

            17. 3. 2018

            Aj tento rok realizujeme aktivitu ČÍTA CELÁ ŠKOLA, počas ktorej žiaci dve hodiny do týždňa čítajú prinesené knižky a diskutujú o čítaní. Vďaka darovaniu darčekových poukážok od slovenského kníhkupectva Martinus sú sprievodnými aktivitami súťaže. Víťazi získajú poukážku na nákup kníh. (Ján Papuga)

             

            ll. A

            Dnes v rámci ČÍTA CELÁ ŠKOLA sa okrem individuálneho čítania druháci opäť čítali spoločnū knihu o pavúčej rodine Websterovcov a tak si na záver spolu uplietli pavučinu priateľstva. (Janka Adámková)

             

            IX. A čítala s p. uč. Trstenskou.

             

            Fotografie nájdete vo Fotoalbume.

        • ŠKD: Zima
          • ŠKD: Zima

            8. 3. 2018

            Nakoľko sa sneh rýchlo roztopil, deti zo 4. oddelenia si ešte pred prázdninami vytvorili svojich snehuliačikov z papiera. Tiež tvorili výkresy so zimnou tematikou s použitím rôznych materiálov. Výkresy a snehuliaci oživili výzdobu školy. (Margita Banášová)

            Fotografie nájdete vo Fotoalbume.

        • ZŠ: Hviezdoslavov Kubín
          • ZŠ: Hviezdoslavov Kubín

            5. 3. 2018

            Tradičná žiacka súťaž v umeleckom prednese napísala v našej škole svoju ďalšiu kapitolu. Prvý marcový deň bol teda nabitý emóciami a silnými zážitkami. Nielen starší súťažiaci, ale aj tí najmladší ukázali široký hlasový i textový repertoár a potvrdili, že majú solídny recitátorský potenciál a v budúcnosti o nich môžeme v tomto smere ešte veľa počuť. Víťazom jednotlivých kategórií srdečne blahoželáme a želáme úspech v okresnom kole. (Dušan Šesták)

            Galéria ocenených:                   

            I.kategória

            - poézia: 1. Alan Amin, 2. Liana Grolmusová, 3. Dominik Balšan                                               

            - próza: 1. Patrik Minárik, 2. Šimon Gašpar, 3. Veronika Škarítková                   

            II.kategória - presunutá pre chorobu súťažiacich                     

            III.kategória

            - poézia: 1. Ema Kristína Zvozilová, 2. Ivona Švorcová a Terézia Laposová           

            - próza: 1. miesto - neudelené, 2. Bérénice Hoflack

            Fotografie nájdete vo Fotoalbume.