• ZŠ: Hádzaná
          • ZŠ: Hádzaná

            26. 4. 2018

            V stredu sa naši žiaci (VI. A a V. A) zúčastnili turnaja v minihádzanej. Turnaj organizoval ŠKP Bratislava v Dome športu. Našu školu reprezentovali žiaci: v bráne Hiram Mede, krídlo Patrik Dudáš, Matej Novotný a Matej Marcínek. Stredné spojky boli Richard Yráni a Sebastián Buschek, ktorý nastrieľal najviac gólov (39). Chlapci sa po prvýkrát sa ocitli zoči-voči ozajstnému súperovi. Umiestnenie 6. miesto  nezodpovedá ich bojovnosti a zodpovednosti, hanbu rozhodne nespravili. V niektorých zápasoch im chýbal len kúsok šťastia, aby zápas dotiahli do víťazného konca. Ďakujeme vám, boli ste úžasní bojovníci. (Anna Trstenská)

            Fotografie nájdete vo Fotolabume.

        • ZŠ: V súdnej sieni
          • ZŠ: V súdnej sieni

            26. 4. 2018

            Niektorí naši deviataci mali dnes možnosť zúčastniť sa reálneho súdneho pojednávania v trestnej veci krádeže. Po krátkom všeobecnom úvode videli priebeh súdneho procesu až po vynesenie rozsudku. Na záver v rámci diskusie im ich otázky zodpovedali pán hovorca, pani prokurátorka aj pán sudca. Veríme, že sa aj po tejto skúsenosti nikdy nedostanú do pozície obvinených a stanú sa z nich slušní občania, absolventi našej školy. (Katarína Čuntalová)

            Fotografiu nájdete vo Fotolabume.

        • ZŠ: Šinterliga u nás
          • ZŠ: Šinterliga u nás

            25. 4. 2018

             

            ZŠ s MŠ na Riazanskej ulici privítala na svojej pôde účastníkov žiackej Šinterligy. Po mimoriadne stručných a výstižných slovách pána riaditeľa mohli tímy štyroch základných škôl už po tretíkrát v tomto školskom roku rozpútať súperenie v konkrétnych loptových súťažiach i minibasketbale.
            Štafetové disciplíny a streľbu na kôš v časovom limite najlepšie zvládlo domáce družstvo, tím z Teplickej bol najúspešnejší v basketbale trojíc. Akousi čerešničkou na torte bola záverečná bonusová súťaž - streľba na kôš o dva značkové dresy. Spomedzi zhruba 40 strelcov mali na svojom konte najviac presných zásahov Patrik Dudáš a Marek Bencúr, obaja z tímu Riazanskej.
            Posledný zo série turnajov Šinterligy bude v júni v Hant aréne. Obrovský ušatý pohár, ktorý čaká na víťaza, je pre všetky tímy azda tou najlepšou motiváciou. (Dušan Šesták)

            Fotografie nájdete vo Fotoalbume.

        • ZŠ: Exkurzia v pizzérii
          • ZŠ: Exkurzia v pizzérii

            25. 4. 2018

            Nedávno som dostal zaujímavú a originálnu ponuku od novej americkej pizzérie naslovenskom trhu - Domino: prezentačno-náučnú exkurziu do výrobne azda najobľúbenejšieho talianskeho jedla - pizze. Prečo nie? Keď deti odídu na strednú školu, isto budú chcieť brigádovať a možno si nájdu prácu práve v pizzérii. Na túto jedinečnú exkurziu som sa rozhodol zobrať najlepších žiakov II. stupňa za 3. štvrťrok - nie iba v prospechu, ale aj v správaní. Tím Domino pizzéria nás srdečne privítal, deťom povedal zaujímavé informácie o prevádzke, o príprave pizze, ale aj o hygiene potravín. Na chvíľu sme sa ocitli aj v chladničke. Avšak prekvapením bolo, že si žiaci mohli vlastnoručne spraviť pizzu štandardnej veľkosti s ingredienciami, aké si len predstavili. A so 100 % mozzarellou. Pizzu mohli zjesť alebo si ju odniesť domov. Kuchári všetkým ochotne pomáhali, boli milí a pochválili našich žiakov. Nakoniec dostali aj po jednom kupóne na bezplatnú pizzu z tejto reštaurácie. Verejne sa chcem poďakovať pizzérii Domino za veľmi milú akciu, ktorej náklady znášala sama a napriek tomu nám dali viac ako len príjemné pohostenie. (Ján Papuga)

            Fotografie nájdete vo Fotolabume.

        • ŠKD: V drevárskej dielni
          • ŠKD: V drevárskej dielni

            25. 4. 2018

            Deti z ŠKD si rozvinuli svoje technické zručnosti na veľmi zaujímavej aktivite, kde si mohli vyrobiť kocky z dreva. Išlo im to od ruky. Posúďte podľa fotiek. Naša ŠKD rozvíja rôzne stránky našich žiakov tak, ako sa o to snažíme aj v škole. (Margita Banášová)

            Fotografie nájdete vo Fotoalbume.

        • MŠ, Letná: V galérii
          • MŠ, Letná: V galérii

            23. 4. 2018

            Koncom týždňa sme navštívili Slovenskú národnú galériu, kde deti zažili nové experimenty s výtvarným materiálom prostredníctvom vzdelávacích programov: Mesto a Krajina. V dnešnej digitálnej kultúre je veľkým prínosom stretnutie s umeleckými dielami. Viac sa dozviete na fotkách vo Fotoalbume.

        • ZŠ: Zober loptu, nie drogy
          • ZŠ: Zober loptu, nie drogy

            22. 4. 2018

            Naša škola sa zapojila do ďalšej športovej aktivity - tentokrát to bol projekt Zober loptu, nie drogy. Na hodinách telesnej výchovy sme realizovali športové aktivity zamerané na odrážanie loptičky pingpongovou raketou a rôzne obmeny odrážania medzi kuželkami a cez sieťku.
            Projektu sa postupne zúčastnili žiaci a žiačky z tried: II. A, IV. A, V. A, VI. A, VII. A a VII. B v počte 89 žiakov.
            Na záver deti dostali kľúčenku ako spomienku na ping-pong vyučovanie. (Anna Trstenská)

            Fotografie nájdete vo Fotoalbume.

        • ZŠ: Testovanie občianskej hry
          • ZŠ: Testovanie občianskej hry

            22. 4. 2018

            V spolupráci s úradom splnomocnenca Vlády SR pre občiansku spoločnosť naši deviataci v rámci občianskej náuky testovali novovytváranú spoločenskú hru s témou participatívneho rozpočtu, ktorý funguje napr. aj v našej mestskej časti. Hravou formou sa presvedčili o tom, aké dôležité je aktívne participovať a zaujímať sa o dianie vo svojom meste. Overili si svoje prezentačné schopnosti, spoluprácu a občianske kompetencie. Načase, veď už majú občianske preukazy :-). (Katarína Čuntalová)

            Fotografie nájdete vo Fotoalbume.

        • ZŠ: Zápis do prvého ročníka
          • ZŠ: Zápis do prvého ročníka

            8. 4. 2018

             

            Do 1. ročníka sa zapísalo 54 žiakov. Mali by byť dve triedy s primeraným počtom žiakov. Z počtu zapísaných si treba odmyslieť odklady dochádzky a tých, ktorí váhajú, či sa neprihlásiť do konkurenčnej školy. Riazanská má svoj štýl, počúva požiadavky žiakov, rodičov a spoločnosti a snaží sa nájsť vlastnú cestu. Na druhej strane, do septembra sa ešte môže zapísať pár žiakov.

            Vážení všetci, pokojne mi píšte, ako meniť školu a vzdelávanie. Určite prijmem aj kritiku a sťažnosti - nemám šancu všetko kontrolovať. Rád sa budem Vami inšpirovať. Zároveň otvorene poviem, čo nejde, čo nechceme zaviesť.

            Tešíme sa na nových prvákov. A vôbec na žiakov, ktorých rodičia si vybrali našu školu a chcú nám pomáhať vytvoriť zdravú, šťastnú a charakteristickú školu. Ak poznáte rodičov, čo by mali záujem o svojskú alternatívu, dajte im vedieť, rád im školu predstavím... (Ján Papuga)

            Fotografie nájdete vo Fotoalbume.

        • MŠ, Letná: Drevený tato
          • MŠ, Letná: Drevený tato

            9. 4. 2018

            Naši predškoláci si vychutnali predstavenie Drevený tato priamo  v Bratislavskom bábkovom divadle.

            „Bol raz jeden tato, nie však tato – zlato!

            Ale tato veľmi planý voči svojej malej Táni.
            Voči Táni, voči Kate, ktoré zase boli zlaté!“

            Deti sa zoznámili s najbláznivejšou rodinou na svete! Tatom-zlatom, náruživým básnikom, ktorý večne stráca prsty a miesto košieľ žehlí poličky a taniere, jeho dvoma dcérami, veľkou Katou a malou Táňou, chvíľu zlatou, chvíľu planou, a ich mamou, dobre známou tým, že vôbec nekričí, ale hlas má slávičí!

            Fotografie nájdete vo Fotoalbume.

        • ZŠ: Kráľ čitateľov
          • ZŠ: Kráľ čitateľov

            3. 4. 2018

            Mesiac knihy sme v našej škole zavŕšili skutočne kráľovsky - súťažou Kráľ čitateľov. Trinásť žiakov ll. stupňa bojovalo o titul najsčítanejšieho, najdôvtipnejšieho, najrýchlejšieho čitateľa. Súťažiaci museli prejsť sitom piatich kôl: osemsmerovka, doplňovačka, práca s textom(čítanie s porozumením) ,vyhľadávanie informácií v rozličných knihách a čítanie na čas. Keďže všetky súťažné disciplíny boli časovo limitované, žiaci museli okrem iného preukázať aj svoju pohotovosť a rýchlosť. Po zrátaní všetkých bodov došlo k zaujímavej situácii - najviac bodov(41) zhodne získali Paula Ilenčíková(Vll.A) a Timea Boskovičová(Vl.A), minuloročná víťazka. V tzv. rozstrele(dodatočnej úlohe) bola napokon úspešnejšia Paula a minimálne na rok tak vymení na kráľovskom tróne svoju najväčšiu súperku Timeu, ktorej tentoraz na víťazstvo nestačilo ani najrýchlejšie čítanie - 208 prečítaných slov za minútu. Aj súboj o tretie miesto bol vyrovnaný. Lucia Vargová(Vll.B) a Martin Mikolaj(Vll.A) totiž zhodne nazbierali 40 bodov, v rozstrele si však lepšie počínala Lucia, Martinovi tak ostalo nepopulárne štvrté miesto. Prví traja v poradí získali poukážky na nákup kníh v sieti kníhkupectva Martinus, celková víťazka okrem toho, samozrejme, aj kráľovskú korunu navyše. (Dušan Šesták)

            Fotografie nájdete vo Fotoalbume.