• MŠ, Teplická: Karneval
          • MŠ, Teplická: Karneval

            27. 2. 2019

            Aj tento rok ako to už býva zvykom sa v našej MŠ konal fašiangový karneval. Deti sa zmenili na krásne rozprávkové postavičky - boli tu princezné, víly, piráti, rôzne zvieratká, požiarnici, čarodejnice i postavičky z moderných rozprávok a iné.
            Deti sa skvelo zabávali, predstavili svoje masky kamarátom, tancovali a nechýbalo ani skvelé občerstvenie. Bol to vydarený deň plný zábavy, radosti a veselosti - veď pozrite Fotoalbum.

        • ŠKD: Povolanie - vojak
          • ŠKD: Povolanie - vojak

            21. 2. 2019

            Vo štvrtok nás v školskom klube navštívil rodič našej klubáčky, pán Viglaský. Rozprával nám o svojom povolaní, ba priam poslaní, ako vojak z povolania mal čo povedať. Celé III. a IV. oddelenie bolo prednáškou veľmi zaujaté. Budem veľmi rada, ak sa nájde ďalší rodič odvážlivec, ktorý by mal záujem porozprávať o svojom povolaní alebo koníčku, a tak priblížiť deťom svet dospelých. (Lucia Rintelová)

            Fotografie nájdete vo Fotoalbume.

        • ZŠ: Výstava projektu Hravý architekt
          • ZŠ: Výstava projektu Hravý architekt

            17. 2. 2019

            V štvrtok 14. 2. 2019 tretiaci zavŕšili prácu na projekte Hravý architekt účasťou na vernisáži na Bratislavskom hrade. Tam si prezreli svoje 3D stavby v súvislosti vízie veľkého mesta spolu s výtvarnými prácami detí z celého sveta. Výstava po pár mesiacoch pobudnutia v priestore hradnej galérie poputuje do Barcelony a odtiaľ ďalej do sveta. Asi väčšina detí zažila vernisáž prvý krát, aj o tomto je učenie... V piatok večer sa navyše deti mohli vidieť a počuť v hlavných správach RTVS. (J. Adamková)

        • ZŠ: OLOmánia
          • ZŠ: OLOmánia

            15. 2. 2019

            ZŠ: My, žiaci 9. A triedy, sme sa zúčastnili dňa 14. 2. 2019 v Holiday Inn  aktivity zameranej na triedenie odpadu v škole, v domácnostiach a v iných častiach našej Zeme. Mali sme možnosť sa stretnúť so zaujímavými osobnosťami, cestovateľmi a objaviteľmi. Prostredníctvom filmov a rozhovorov, sme sa oboznámili s krajinami Indonézie, Venezuely, Antarktídy a Arktídy. Ako tam ľudia pomáhajú prírode, zvieratám ako ju chránia a spolu s ňou žijú domorodí Indiáni. Uvedomujeme si, že každý projekt na ochranu životného prostredia (separovanie odpadov), je veľmi užitočný a táto správna vec  by sa mala upevňovať a rozvíjaťdlhodobo a zachovať peknú prírodu pre ďalšie generácie. (žiaci)

        • ZŠ: Tajný denník Adriana Mola - divadelné predstavenie
          • ZŠ: Tajný denník Adriana Mola - divadelné predstavenie

            15. 2. 2019

            Dnes, 14. 2. 2019, sme so žiakmi VI.A, VII.A a VIII.B. navštívili krásne priestory malého a útulného divadla L+S Studia, v ktorom sme si pozreli divadelné predstavenie Tajný denník Adriana Mola v prevedení divadla Ludus. Tajný denník Adriana Molea od Sue Townsendovej je  kultovou knihou niekoľkých generácií. Témy o dospievaní, dozrievaní, prvých láskach, úspechoch i neúspechoch v škole sú našim násťročným žiakom skutočne blízke. Predstavenie sprevádzal smiech cez slzy, vážne témy, skvelá hudba a výborný herci. Kultúra je skvelá! Aj vďaka umeniu sa občas môžeme presvedčiť, že všetky problémy, ktoré sa nám občas zdajú priveľké, nakoniec unesieme a zvládneme. Tak ako dospievanie. (T. Kindji)

        • ZŠ: Stavby zvierat
          • ZŠ: Stavby zvierat

            21. 2. 2019

            V utorok triedy 4. A a 4. B cestovali MHD do Mestskej knižnice na Kapucínsku ulicu na odbornú prírodovednú prednášku. Oboznámili sme sa bližšie so stavbami zvierat. Prednáška bola zaujímavá a deti so záujmom počúvali. Prednáška bola doplnená a premietanie, fotografie, originálne hniezda, lepky, zvieratá. Najviac sa nám páčili stavby Nepálskych včiel vysoko v skalách. Na konci prednášky nás čakalo prekvapenie v podobe živého chameleóna. (Čajdová, Paráková)

            Fotografie nájdete vo Fotoalbume.

        • ZŠ: Moje telo
          • ZŠ: Moje telo

            17. 2. 2019

            V utorok sa žiaci 3. A triedy zúčastnili intraktívnej výstavy Moje telo. Dozvedeli sa množstvo zaujímavostí a záhad o svojom tele. Názorne videli ako pracujú naše vnútorné orgány. Na záver sa zahrali na operatérov. Do školy sa vracali plní nových zážitkov a vedomostí - veď pozrite Fotoalbum.

        • MŠ, Letná: Pred zápismi do ZŠ
          • MŠ, Letná: Pred zápismi do ZŠ

            10. 2. 2019

            Vedenie ZŠ, Riazanská, pán riaditeľ PhDr. Ján Papuga, PhD., sa stretol s rodičmi osobne v zariadení MŠ, Letná a predstavil vzdelávanie školy a odpovedal rodičom predškolákov v diskusii na otázky a srdečne ich pozval na zápis do 1. triedy a na Deň otvorených dverí.

            Naša psychologička Mgr. Eva Krupová konzultovala výsledky školskej zrelosti našich predškolákov s rodičmi.

            Našej kuchyni ďakujeme za vynikajúcu ochutnávku nátierok, ktoré naši škôlkari obľubujú.

            Fotografie nájdete vo Fotoalbume.

        • ŠKD: Divadielko pre materské školy
          • ŠKD: Divadielko pre materské školy

            8. 2. 2019

            Deti deťom. Žiaci z našej ZŠ sa prišli predstaviť našich škôlkarom s divadelnou hrou O mužovi a jeho batôžku pod vedením pani Banášovej. Pôsobivé prevedenie a autentické kostýmy a masky zaujali našich malých divákov. Aj takto sa budujú kamarátske vzťahy s našou kmeňovou ZŠ. Ďakujeme a tešíme sa na vás nabudúce. (V. Macháčová)

            Fotografie nájdete vo Fotoalbume.

          • ZŠ: Divadlo Myška nie je líška

            5. 2. 2019

            Žiaci 2. A a 3. A triedy si spríjemnili učenie návštevou Bratislavského bábkového divadla. Deň pred polročným vysvedčením ich očarilo predstavenie Myška nie je líška. Príbeh bol spracovaný podľa knihy Ivy Procházkovej: Myši patří do nebe.Deti prežili spolu s lišiakom Ryšiakom a myškou Kajkou Utekajkou zaujímavý príbeh plný priateľastva a lásky. Precítili silu vzájomného prorozumenia, ktorou sa dá prekonať nejedna prekážka. Do školy sa vrátili nielen múdrejší, ale aj bohatší o pekný zážitok. (J. Adamková)

        • MŠ, Teplická: Korčuľovanie
          • MŠ, Teplická: Korčuľovanie

            6. 2. 2019

            Naši predškoláci absolvovali kurz korčuľovania, ktorý sa konal od 14. 1. do 29. 1. na Zimnom štadióne O. Nepelu. Deti boli rozdelené do niekoľkých skupín podľa ich korčuliarskych schopností. Na záver výcviku mali deti karneval na ľade, kde sa v maskách predstavili rodičom.Všetkým deťom sa kurz páčil.

            Fotografie nájdete vo Fotoalbume. 

        • ZŠ: Exit tour
          • ZŠ: Exit tour

            6. 2. 2019

            EXIT TOUR - preventívny a hudobno-výchovný program, ktorý priniesol pre žiakov II. stupňa zaujímavou a poučnou formou veľa nových informácií k aktuálnym témam. Po krátkom hudobnom koncerte nasledovali dve série prednášok. Lektori žiakom ponúkli kvalitný pohľad na oblasť závislostí, medziľudských vzťahov, AIDS či šikany. Žiaci tak strávili veľmi poučný a skvelý deň na škole, čím daná akcia splnila očakávania žiakov i učiteľov. (K. Čuntalová)

            Fotografie nájdete vo Fotoalbume.