• ZŠ: Detská atletika
          • ZŠ: Detská atletika

            24. 3. 2019

            20. 3. 2019 - Šesťčlenné družstvo z triedy 4.B sa zúčastnilo atletickej súťaže: Lea Vanová, Silvia Kondapaneni, Patrik Prochác, Marco Šimon, Samko Dušenka a Lenka Kubičková. Snažili sa zo všetkých disciplínach. Bolo pripravených 6 stanovíšť, deti bojovali statočne a s nadšením. Musím pochváliť bojovnosť a zdatnosť detí. Preukázali svoju vytrvalosť, pevnú vôľu a nadšenie. (E. Paráková)

               Viac v Galérii fotografií.

        • ZŠ: Ideme hrať ping-pong
          • ZŠ: Ideme hrať ping-pong

            24. 3. 2019

            Naša škola sa opäť zapojila v školskom roku 2018/2019 do projektu Zober loptu a nie drogy... a presnejšie: Ideme hrať ping - poooooong. Zapojili sa žiaci tretieho, piateho, šiesteho, siedmeho a aj ôsmeho a deviateho ročníka v počte 86 žiakov (dievčatá aj chlapci). Okrem tejto pinpogovej aktivity žiaci hrajú cez prestávky ping- pong. Stôl je umiestnený na treťom poschodí. Niekedy sa zapoja aj učitelia, keď naliehajú žiaci a učiteľ neodolá. Viac v Galérii fotografií(A. Trstenská)

        • ZŠ: Letný deň
          • ZŠ: Letný deň

            19. 3. 2019

            Dňa 18. 3. 2019 sme navštívili mestskú knižnicu v Bratislave a zažili sme zážitkové čítanie, ktoré pripravilo Dramcentrum EDUdrama. Rozprávali nám o poviedke Raya Bradburyho Slnečný deň. Bolo to o šikane, inakosti  a tolerantnosti. Niektoré scény sme si zahrali aj my. Bolo to zaujímavé. Vyskúšali sme si sa vžiť do hlavnej hrdinky Margot, ktorá bola šikanovaná, lebo bola iná a zistili sme na vlastnej koži, aké je to nepríjemné. Margot sa odsťahovala zo Zeme na Venušu, žila tam 5 rokov a počas týchto piatich  rokov nevidela slnko. (Viete si to predstaviť?) Veľa sme sa vďaka tomuto príbehu naučili. Hlavne to, že určite nikoho nešikanujte, život vám to všetko napokon vráti. Viac v galérii fotografií. (T. Slamová, K. Pavlíčková)

        • MŠ, Letná: V knižnici
          • MŠ, Letná: V knižnici

            22. 3. 2019

            Naši predškoláci navštívili knižnicu na Nobelovej ulici, kde sa personál spolu aj s pani riaditeľkou postarali o zaujímavý a pútavý program. V rámci rozvíjania predčitateľskej gramotnosti si deti rozvíjali schopnosť porozumieť textu, dokázať spracovať informácie a formulovať vety. Na záver za odmenu si deti pozreli rozprávku v novovybudovanom kine priamo v knižnici.

            Fotografie nájdete vo Fotoalbume.

          • ZŠ: Valentínsky basketbalový zápas Šinter

            19. 3. 2019

            Basketbalová Šinterliga žiakov pokračovala Valentínskym turnajom. Hostiteľom bola ZŠ s MŠ na Riazanskej ulici. Po úvodných slovách pána riaditeľa začali žiaci troch základných škôl (Teplická, Cádrova, Riazanská) predvádzať svoje umenie v štafetách,streľbe na kôš i minibasketbale. Po zrátaní výsledkov všetkých súťažných disciplín sa medzi pokročilými najviac tešili žiaci z domácej Riazanskej, ktorí s výrazným náskokom zdolali svojich konkurentov. Medzi začiatočníkmi zvíťazila Teplická, druhá bola Riazanská a tretie miesto patrilo Cádrovej. Najbližší turnaj série Šinterligy bude pred Veľkou nocou a jeho usporiadateľom bude Cádrova. Fotogalériu nájdete na: http://www.sinterliga.sk/galeria/valentinske-turnaje-2019 (D. Šesták) 

        • ŠKD: Kúzelník
          • ŠKD: Kúzelník

            19. 3. 2019

            Štvrtok 14. 3. 2019 nám naše hlavy prišiel popliesť kúzelník Talostan. Deťom ukázal rôzne kúzla a dokonca mu pri niektorých trikoch deti pomáhali. Čo dodať? Deti boli okúzlené, vychovávateľky nadšené, a všetci sa už tešíme, že nás príde znova o rok okúzliť. Viac vo fotogalérii. (E. Žalmanová)

        • ZŠ: Ako sa zvieratá učia
          • ZŠ: Ako sa zvieratá učia

            22. 3. 2019

            Dnes sa triedy 4. A a 4. B zúčastnili interaktívnej prírodovednej prednášky v Mestskej knižnici v Bratislave s názvom Ako sa zvieratá učia. Žiaci si rozšírili svoj obzor, doplnili si svoje poznatky z prírodovedy. Lektor, odborník na zvieratá,  zaujímavým spôsobom približoval deťom informácie. Žiaci s nadšením počúvali a kládli veľa otázok, na ktoré im odborník v tejto oblasti odpovedal. Prednáška bola poučná, žiaci mali možnosť do rúk vziať zvieratá, poprezerať si ich zblízka, na prednáške sme videli rôzne fotografie zvierat, video o správaní sa zvierat. Napriek tomu, že prednáška trvala dosť dlho, deti vydržali počúvať so zatajeným dychom až do konca. (K. Čajdová, E. Paráková).

            Fotografie nájdete vo Fotoalbume.

        • ŠKD: Karneval
          • ŠKD: Karneval

            11. 3. 2019

            V stredu 6. 3. 2019 sme si pripomenuli fašiangovú tradíciu karnevalom, na ktorý nás pozvala mestská časť. Dokonca sme vyhrali prvú súťaž, čo nás nesmierne potešilo. Deti boli super, naozaj mali správanie na jedničku. Spoločne sme si to užili a určite sa nabudúce vrátime. Dúfame, že sa ďalšie deti pridajú a pôjdu s nami zažiť to, čo my včera. (L. Rintelová, L. Čechová)