• ZŠ: Výročie SNP

            21. 9. 2019

            Naše deviatačky Berenika Hoflack, Monika Reiterová a Terezka Laposová dnes prednesom básní podporili spomienkové posedenie pri príležitosti 75. výročia Slovenského národného povstania, ktoré sa konalo v Dennom centre Zlatý dážď na Račianskej ulici v spolupráci so Slovenským zväzom protifašistických bojovníkov. Nezabúdame! (K. Čuntalová)

        • MŠ - Letná: Sokoliari
          • MŠ - Letná: Sokoliari

            21. 9. 2019

            Deti v MŠ - Letná navštívili Sokoliari - Falconari a prišli predstaviť dravce žijúce na Slovensku a v Amerike. Deti sa oboznámili s plamienkou driemavou, myšiakom hôrnym, sokolom sťahovavým a mnohými ďalšími. Dozvedeli sa o spôsobe ich života a potrave, ktorou sa živia. Dozvedeli sa o tom, aké nebezpečné môžu byť dravce vyskytujúce sa v blízkosti letiska, kde vyhľadávajú potravu. Na záver si deti mohli dravce pohladkať a odfotiť sa spoločne s nimi. Fotogaléria. (V. Macháčová) Galéria fotografií.

        • ZŠ: OZNAM O PROJEKTE
          • ZŠ: OZNAM O PROJEKTE

            21. 9. 2019

            V našej škole sa implementuje projekt Európskeho sociálneho fondu V základnej škole úspešnejší II - Cesty pomoci žiakom. V rámci projektu máme troch asistentov účiteľa a špeciálnu pedagogičku, ktorí pomáhajú zdravotne znevýhodneným žiakom. Viac v: stiahnuť.

        • MŠ - Letná: Jesenné divadielko
          • MŠ - Letná: Jesenné divadielko

            15. 9. 2019

            Ani materská škola nezaháľala a už v septembri pripravila pre deti literárnu aktivitu. Bábkoherci z divadielka Lienka sa k nám prišli predstaviť s rozprávkou o pyšnej Dorotke, ktorá priblížila deťom príbeh o pyšnej kráľovskej dcére, ktorá si neváži veci ani ľudí a len po príučke v pekle sa jej hodnoty menia. Deti sa oboznámili s pozitívnymi vzormi a spoznávali základné morálne hodnoty. Boli interaktívne vtiahnuté do deja a odpovedali na otázky týkajúce sa obsahu rozprávky. Galéria fotografií. (V. Macháčová) 

        • ZŠ: Deň autobusovej dopravy
          • ZŠ: Deň autobusovej dopravy

            15. 9. 2019

            Naši deviataci z A triedy sa zúčastnili exkurzie o autobusovej doprave. Prezreli si autobusy či už staré, alebo nové. Vyskúšali podať prvú pomoc, chôdzu pomocou vodítka, ktoré používajú nevidiaci. Videli aj vodiacich psov. Nakoniec si zaskákali na nafukovacom autobuse. Získali mnoho nových a užitočných informácií. (M. Reiterová). Fotogaléria.

          • Poďakovanie

            13. 9. 2019

            Srdečne ďakujeme Únii žien Slovenska za darovanie kancelárskeho papiera. Využijeme ho na účely súvisiace so žiakmi. Ušetrené prostriedky použujeme takisto v prospech detí.

          • OZNAM: ZBER PAPIERA ZŠ

            13. 9. 2019

            Týmto dňom spúšťame celoročnú súťaž v zbere papiera. Ocenené budú prvé tri triedy. Prosím, nebaľte papiere do kartónov. A zväzujte ich do celku. Potom ich podľa tried umiesnite v zelenom regáli. Vždy ich označte na vrchu označením triedy. Nie označením mena, nehráme individuálne, ale kolektívne. Minulý rok sme vyzbierali 2116 kg!!!