• ZŠ: Florbal
          • ZŠ: Florbal

            27. 11. 2017

            Dnešný deň bol výnimočný. V okresnom kole vo florbale naše dievčatá získali pohár za druhé miesto. Je to po prvýkrát, čo v tomto športe súťažili dievčatá z našej školy. Len druhý mesiac ich trénuje p. tréner Andreas Rieger, a preto je tento výsledok taký výnimočný. Našu školu reprezentovali žiačky: Viktória Prosňanská, Denisa Polačeková, Timea Boskovičová, Lucia Vargová, Kristína Juríková, Laura Krajnikovičová, Paulína Ilenčíková, Lucia Fratričová, Ivona Švorcová, Ráchel Gondášová a Erika Boskovičová ako brankárka. Gratulujeme a tešíme sa s nimi. (Anna Trstenská)

            Fotografie si môžete pozrieť vo Fotoalbume.

        • MŠ, Letná: Evakuácia - nácvik
          • MŠ, Letná: Evakuácia - nácvik

            26. 11. 2017

            Dnes sme si v škôlke vyskúšali, našťastie nanečisto, ako to vyzerá, keď začne horieť. Mali sme účelové cvičenie, kde sme nacvičovali proces evakuácie v prípade hroziaceho požiaru. Deti MŠ spolu s pani učiteľkami počas svojich aktivít museli na hlásenie sirény prerušiť svoju činnosť, bez paniky a kriku, ale urýchlene sa dostať von z budovy. Ich časový limit bol jedna minúta a sedem sekúnd. Sme teda pripravení, ale veríme, že táto evakuácia zostane navždy len nácvikom.

            Fotografie si môžete pozrieť vo Fotoalbume.

        • ZŠ: Rodičia pomáhajú škole
          • ZŠ: Rodičia pomáhajú škole

            16. 11. 2017

            Deň boja za slobodu a demokraciu a nasledujúcu sobotu som otvoril aktívnym rodičom školu. Nie preto, aby sme riešili problémy ich detí alebo  ich známky. Ale preto, že sa rozhodli zrekonštruovať 6. A triedu, do ktorej chodia ich deti. Uvedomili si, že požiadaviek na školu je veľa, no financií málo. Tak sa rozhodli sponzorsky ponúknuť svoje nadšenie a chuť do práce. A naozaj im to šlo veľmi dobre! Postup práce a jej výsledky vidíte na fotografiách. Pomáhali aj ich deti, naši žiaci. Trieda sa tak stala estetickou a príjemnou na vyučovanie. Slávnostne sme ju otvorili dnes aj s malým občerstvením v prítomnosti rodičov, ktorí sú autormi nápadu. Aby aj škola prispela k modernizácii učebne, inštalovali sme do nej dataprojektor, teda aj v tejto triede už môžu učitelia žiakom premietať rôzne multimédiá. Chcel by som sa v mene osadenstva školy poďakovať ,,reštauratérom" 6. A triedy za to, že pomohli škole. Dúfam, že si žiaci triedu ustrážia a vydrží v takom stave do 9. ročníka. A v neposlednom rade dúfam, že príjemné prostredie prispeje k príjemným výsledkom. Ďakujem rodinám Mede, Gulášovcom, Novotnej, Záborskej. (Ján Papuga)

        • ZŠ: Zálesák
          • ZŠ: Zálesák

            14. 11. 2017

            V stredu sa žiaci z I. A, I. B, II. A, IV. A, IV. B a V. A zúčastnili zaujímavej prednášky z názvom ZÁLESÁK, ktorú nám prišlo odprezentovať Múzeum na kolesách. Hlavnou témou boli informácie o prežití v prírode podané zážitkovou formou. Čakali nás témy ako si vybrať správny výstroj, zvoliť miesto na táborenie, postaviť prístrešok, pripraviť posteľ z lístia, určiť severnú svetovú stranu, vyčistiť vodu či založiť oheň. Žiaci si vyskúšali a pripomenuli zručnosti, ktoré nám uľahčia život v náročných prírodných podmienkach.
            Príjemne strávená vyučovacia hodina nás rozosmiala, pobavila a  hlavne nás zas naučila niečo nové. (Tatiana Kindji)

        • ZŠ: Na Bibliotéke
          • ZŠ: Na Bibliotéke

            12. 11. 2017

            Žiaci IV. B, V. A a pár žiačok z IX. A dnes navštívili Bibliotéku v Inchebe. Bibliotéka je jediným knižným veľtrhom na Slovensku a koná sa vždy na jeseň v Bratislave. Okrem bohatej knižnej ponuky je jej súčasťou aj sprievodný program venovaný knihám a čítaniu. 
            Naši štvrtáčikovia sa zúčastnili prezentácie novej knižky od spisovateľky Zuzany Csontosovej s názvom Jakub a čarovná kolobežka. Šatky, ktoré mali deti v rukách, dostali, aby sa zúčastnili krstu knihy spolu s hudobným sprievodom. Neskôr sa s autorkou aj odfotili a dali si napísať venovanie do knihy, ktorú si od autorky kúpili. 
            Niektorí z piatakov navštívili diskusiu s názvom: "Rozumejú žiaci tomu, čo čítajú?", kde stretli známe osobnosti, napríklad aj obľúbenú komičku Petru Polnišovú. 
            Neskôr si záujemci vyskúšali nové stolové hry, nakúpili knihy a na záver si pozreli najdrahšie knihy na výstavisku. Išlo o fotografické spracovanie Sixtínskej kaplnky v mierke 1:1. Každý z troch zväzkov obsahoval 254 plnofarebných strán a dohromady vážili takmer 30 kilogramov!

            Deň to bol síce rušný, ale čo iné by sme čakali na takom veľkom veľtrhu? A priznajme si, občas je príjemné vymeniť učebnice za iný druh kníh a učenie za zážitok. (Tatiana Kindji, Martina Zverková)

            Fotografie si môžete pozrieť vo Fotoalbume.

        • ZŠ: Naši šachisti bodujú
          • ZŠ: Naši šachisti bodujú

            9. 11. 2017

            V stredu boli Krasňany dejiskom žiackeho šachového turnaja Račianska veža. Na tomto športovom zápolení sa zúčastnili aj žiaci zo ZŠ s MŠ na Riazanskej ulici. A počínali si úspešne! V celkovom hodnotení zmiešaných družstiev (chlapec+dievča) obsadili spomedzi 9 škôl bronzovú priečku. V kategórii dievčat skončila Viola Lajčiaková na 4. mieste, keď iba jediný bodík ju delil od druhej pozície. Medzi chlapcami sa Paľko Čutka umiestnil na 4. - 9. mieste. Školu reprezentovali títo žiaci: Viola Lajčiaková (7. B), Pavol Čutka (2. A), Vadim Farbiak (7. B), Šimon Gašpar (4. A), Marcel Hajtmánek (4. B), Daniel Fučík (6. A). (Dušan Šesták)

            Fotografie nájdete vo Fotoalbume.

        • ZŠ: Indické origami
          • ZŠ: Indické origami

            9. 11. 2017

            Dnes k nám zavítal pán, ktorý deťom ukázal staré indické origami, aby predstavil umenie starodávnej kultúry. Publikum bolo nadšené, pretože z obyčajných papierov vytvoril neuveriteľné papierové dielka. S deťmi komunikoval v angličtine, tak si mohli osvojiť svoje jazykové schopnosti. (Ján Papuga)

            Fotografie nájdete vo Fotoalbume.
             

        • ZŠ: Výchovné koncerty
          • ZŠ: Výchovné koncerty

            6. 11. 2017

            Dnes sa naši žiaci zúčastnili zaujímavých výchovných koncertov. Prvostupniari absolvovali environmentálny program o ochrane zvierat pod názvom "Aj zvieratá sú živé bytosti", druhostupniari zasa program o ľudských právach "Buďme ľudia". Zaujímavé, poučné, ba dokonca sme si aj zaspievali. (Katarína Čuntalová)

            Fotografie si môžete pozrieť vo Fotoalbume.

        •  ZŠ: Tekvicová párty
          • ZŠ: Tekvicová párty

            6. 11. 2017

            Jeseň je už v plnom prúde, a preto sa žiaci s rodičmi z 3. A rozhodli vniesť do melancholickej jesene trošku zábavy. Zorganizovali Tekvicovú párty. Triedu sme vyzdobili vyrezávanými tekvicami, postavami strigôňov a výtvarnými prácami detí. Rodičia pripravili výborné koláče, torty, pomazánky, ktorých príprava bola zameraná na sezónne ovocie a zeleninu. Detičky prezlečené za strigy, strigôňov, strašidielka a iné potvorky predviedli rodičom krátky program. Všetci spolu sme strávili veľmi príjemné jesenné popoludnie, porozprávali sa o našich deťoch a škole, obohatili si receptár o nové recepty. Dôkazom toho, že sa nám opäť podarilo zorganizovať vydarenú akciu, boli úsmevy na tvárach našich detí a rodičov a plné brušká. Už teraz sa všetci tešíme na podobné akcie v našej triede. (Kamila Čajdová)

            Fotografie nájdete vo Fotoalbume.