• OZNAM ZŠ: Zber papiera - čiastkové výsledky

            4. 3. 2020

            Dnes sme opäť odniesli zber. Pomohli deviataci (A) a piataci (A). UPOZORŇUJEME: Balíčky neoznačené triedou dávame do tzv. NEZARADENÝCH. Balíčky s kartónmi, šánonmi sa vyraďujú a hádžu do OLO modrého kontajnera. Nezviazané papiere sa takisto priraďujú k nezaradeným.

            Tu sú čiastkové výsledky. Súťaž pokračuje.

            I. A: 418

            I. B: 294

            II. A: 92

            II. B: 331

            III. A: 92

            III. B: 61

            IV. A: 99

            V. A: 110

            V. B: 70

            VI. A: 598

            VI. B: 35

            VII. A: 112

            VIII. A: 92

            IX. A: 109

            IX. B: 74

             

        • ZŠ, ŠKD: Karneval
          • ZŠ, ŠKD: Karneval

            2. 3. 2020

            Naša karnevalová diskotéka v ŠKD sa konala posledný deň pre jarnými prázdninami. Bol to deň plný zábavy, smiechu a pohybu. U detí mal veľký úspech, a preto sľubujeme, že o rok si ho zopakujeme. Deti sa premenili na rôzne známe, ale aj záhadné bytosti. Princezné, hrdinovia, zombie. Diskotéka bola skvelá. Toľko energie, smiechu a radosti. Po skončení mali deti občerstvenie. (K. Bartošová) Galéria fotografií

        • MŠ, Teplická: Fašiangový karneval
          • MŠ, Teplická: Fašiangový karneval

            2. 3. 2020

            V utorok 25. 2. sa v našej MŠ konal fašiangový karneval. Všetky deti sa zmenili na princezné, spidermanov, rytierov, víly, zvieratká, kuchárov, pirátov a iné. Naša škôlka ožila veselou hudbou a smiechom detí, ktoré sa zabávali a tancovali. Pre deti bolo nachystané aj občerstvenie, ktoré im pripravili rodičia, za čo im ďakujeme. Bol to vydarený a veselý karneval, na ktorý budú deti dlho spomínať. (A. Masarovičová) Galéria fotografií

        • ZŠ: Valentínska pošta
          • ZŠ: Valentínska pošta

            19. 2. 2020

            Často sa hovorí, že lásku by si ľudia mali prejavovať po celý rok, nie len na Valentína. No keďže to tak často nebýva, je dobré si to 14. februára pripomenúť. Na našej škole sa už Valentínska pošta stáva pomaly tradíciou, ktorú si obľúbili malí i veľkí. Aj tento rok si poslali medzi sebou listy, malé drobnosti, prekvapenia či sladkosti a prejavili si tak nie len lásku, ale i záujem a priateľstvo. Pretože milých prejavov náklonnosti, lásky, porozumenia či jednoducho chuti potešiť nie je nikdy dosť. Všetkým želáme krásne jarné prázdniny. (T. Kindji) Galéria fotografií

        • MŠ, Letná: Citrónový experiment
          • MŠ, Letná: Citrónový experiment

            19. 2. 2020

            Naši malí vedátori skúmali aktivitu, ktorá bola zameraná na plávajúce a neplávajúce predmety. Deti pozorovali, kedy citrón pláva na hladine, a kedy sa potopí a klesá ku dnu. Predpoklad si zaznačili do pozorovacieho hárku a na koniec si pokus overili. Deti prišli na záver na to, že citrón sa neutopil preto, lebo má hrubú pórovitú kôru, ktorá ho nadnáša. Ale keď sme citrón ošúpali, akoby sme mu dali dole záchrannú vestu, potopil sa a padol na dno. Chutná limonáda z citrónov nás navyše osviežila a dodala vitamíny. (V. Macháčová) Galéria fotografií.

        • MŠ, Letná: Gymnastika
          • MŠ, Letná: Gymnastika

            5. 2. 2020

            Prvý cyklus všeobecnej pohybovej prípravy - Gymnastika pre deti - sa zavŕšil otvorenou hodinou pre rodičov, kde deti predviedli gymnastické prvky, ktoré si osvojili. Cvičenia boli zamerané na zdravý chrbát, ukážky cvičení, ktoré môžu rodičia s deťmi doma praktizovať. Cieľom krúžku je vytvoriť pozitívny vzťah detí k pohybovej aktivite, osvojenie si základných prvkov gymnastického posilňovania, ktoré je najvhodnejšou formou prevencie svalových disbalancií. Každé dieťa si odnieslo krásne ocenenie vo forme diplomu za účasť a množstvo pohybových návykov a zručností, ktoré majú blahodarný účinok na celkový rozvoj dieťaťa. Galéria fotografií. (V. Macháčová)

             

        • MŠ: Letná: Experimenty s farbami
          • MŠ: Letná: Experimenty s farbami

            5. 2. 2020

            Naši malí vedátori radi robia pokusy. Do 3 pohárov sme naliali čistú vodu, takmer doplna. Do 3 z nich sme zapustili atramentovú farbu - žltú, červenú a modrú a zamiešali. Poháriky sme postavili do kruhu na striedačku 3 prázdne a 3 s farebnou vodou. Natrhali sme si kúsky servítky a poskladali do pohárov. Servítky začali okamžite nasávať vodu a postupne sa farby medzi sebou zmiešali a vznikali nové farby. Miešanie bolo magické a ešte viac nás prekvapilo, že sa hladina vody vo všetkých pohároch vyrovnala. Experiment bol príťažlivý a zaujímavý. Galéria  fotografií. (V. Macháčová)

        • OZNAM PRE ZŠ:
          • OZNAM PRE ZŠ:

            8. 1. 2020

            Vážení rodičia, milí žiaci,

                        dňa 15. 1. 2020 (streda) sa budú konať informačné stretnutia pre rodičov v súvislosti s polročnou  klasifikáciou správania a prospechu:

                        16.00 – 17.00 – konzultácie s vyučujúcimi,

                        17.00 – 18.00 – konzultácie s triednymi učiteľmi.

                        Polročná klasifikácia slúži na vyhodnotenie prospechu a správania žiakov za 1. polrok. Klasifikačná porada, na ktorej sa definitívne uzatvoria známky, bude 27. 1. 2020 (pondelok).    

                        Využite svoje práva informovať sa o prospechu a správaní žiakov. V prípade, že v tom čase nebudete môcť navštíviť školu, sledujte elektronickú žiacku knižku a dohodnite sa s vyučujúcimi na osobitných konzultáciách. Pri hodnotení prospechu a správania platí Klasifikačný poriadok ZŠ.

                        Tešíme sa na Vašu účasť.

        • ZŠ: Školské vianočné trhy
          • ZŠ: Školské vianočné trhy

            21. 12. 2019

             

            Ani pred Vianocami naša škola neutícha vo svojich aktivitách. Tradíciou sa stali školské vianočné trhy, ktoré sa konali aj tento rok, vo štvrtok 19. 12. 2019, teda 5 dní pred Vianocami. Každý návštevník mal teda šancu kúpiť si vlastnoručne vyrobené výrobky od našich detí, ktoré určite ozdobia nejednu vianočnú domácnosť. S výrobou pomáhali aj príbuzní žiakov, ktorým záležalo na tom, aby sa škola pozitívne prezentovala. Súčasťou trhov bola aj čajovňa s čajom, punčom, koláčikmi a s posedením pri sviečkach, ktorú si pripravili naši ôsmaci. V rámci nej vyzbierali 85 eur, ktoré venujú opusteným zvieratkám. Atmosféru na trhoch si prišli vychutnať aj žiaci z našich škôlok. Dostali aj malý darček. Pred vianočnými trhmi sa cez prvú hodinu konalo vyučovanie o finančnej gramotnosti, na ktorých sa žiakom objasnili základné pravidlá narábania s financiami, s princípmi trhu a predávania tovaru. Deti si samy určili ceny svojich výrobkov. Tento rok žiaci II. A a IX. A predávali svoje výrobky aj v tržnici mestskej časti Bratislava-Nové Mesto. Druháci si pripravili pre verejnosť krásne vianočné predstavenie, čím prezentovali svoj talent. Otvorili sme tým ďalšiu tradíciu, keďže šikovnosť našich detí nemôže zostať iba za múrmi školy. Ďakujeme celej komunite školy za to, že prejavila tímového ducha v organizácii náročnej, no očarujúcej aktivity školy. Galéria fotografií. (J. Papuga)

            VŠETKÝM PRAJEM KRÁSNE A POKOJNÉ VIANOCE PLNÉ LÁSKY.