• Piataci a ich projekty
          • Piataci a ich projekty

            27. 12. 2016

            Ani v piatom ročníku sa žiaci s pani učiteľkou Laswe nenudia. Tentoraz na nich čakalo popasovať sa hneď s dvomi projektami.

            Tým prvým bol projekt o farme, kde mali žiaci umiestniť hospodárske zvieratá a vybudovať vlastný hospodársky statok.

            Druhý projekt sa venoval blížiacemu sa vianočnému obdobiu a žiaci vytvárali vianočné reťaze.

            Čo dokázali ich šikovné rúčky, to si pozrite vo Fotoalbume.

        • Prváci a zdravie
          • Prváci a zdravie

            27. 12. 2016

            Skupinová práca je jedna z organizačných foriem vyučovania, ktorá je v súlade s požiadavkami súčasnej spoločnosti, nakoľko rozvíja kooperáciu, riešenie problému v tíme, komunikačné, sociálne zručnosti a posilňuje emocionálnu inteligenciu žiakov.

            Hoci sú naši prváci v škole iba tri mesiace, takáto forma práce nie je pre nich žiadnou novinkou. Najnovšie sa pod vedením pani triednej učiteľky Janky Adámkovej venovali v skupinách téme Zdravie – čo nám škodí, čo prospieva. Po aktívnej fáze učenia formou tvorivej práce a horlivej diskusie zakončili svoju prácu prezentáciou vytvorených plagátov.

        • Výchova umením v 8.A
          • Výchova umením v 8.A

            27. 12. 2016

            S blížiacimi sa vianočnými sviatkami sa do sviatočnej atmosféry ponorili aj žiaci ôsmeho ročníka. Spolu s pani učiteľkou Laswe na hodinách Výchovy umením vytvárali impozantné výtvarné diela, ktoré navodzujú blížiacu sa atmosféru Vianoc. Môžete sa nimi inšpirovať aj vy, stačí, ak si kliknete na odkaz nižšie. Prípadne si môžete overiť šikovnosť a nápaditosť ôsmakov, ktorí vytvárali tieto umelecké dielka. Pozrite si Fotoalbum.

        • Čo čítajú tretiaci
          • Čo čítajú tretiaci

            27. 12. 2016

            Žiaci III.A triedy, Múdre Sovičky, pod vedením triednej učiteľky Mgr. Zuzany Trojčákovej, pokračujú v tradícii, ktorú zaviedli ešte koncom prvého ročníka, len čo sa popasovali s písmenkami abecedy a dokázali prečítať samostatne svoju prvú knihu. Odvtedy každý mesiac, nevynímajúc ani prázdniny, prečítajú jednu knihu, ktorú potom predstavia svojim spolužiakom v triede.
            Cieľom je naučiť deti pravidelne čítať, vzbudiť záujem o literatúru a vytvoriť pozitívny vzťah k čítaniu. Myslím, že sa nám darí. Pre deti sa stáva pravidelné čítanie samozrejmosťou, z čoho mám veľkú radosť.

             

        • Vianočná nálada v 6.B
          • Vianočná nálada v 6.B

            28. 12. 2016

            Vianoce sa blížia, a tak neleňošíme ani my v škole. Teda, naše ruky. Tie totiž strihali, maľovali, kreslili, rolovali... skrátka, nezastavili sa.
            Na hodine výtvarnej výchovy sme spolu s pani učiteľkou Laswe vzali do rúk papier, farbičky i nožnice a vytvárali vianočné dekorácie. Tie ozdobia našu triedu, ale aj domovy.
            Čo všetko sme vytvorili a čím sa môžete inšpirovať aj vy - to si môžete prezrieť vo Fotoalbume.

        • Červené stužky
          • Červené stužky

            27. 12. 2016

            Aj tento rok sme sa zapojili do celoslovenskej kampane Červené stužky.
            Červená stužka je symbol vyjadrenia solidarity a podpory ľuďom, ktorí žijú s vírusom HIV a AIDS. Ľudia ju nosia i preto, aby si uctili pamiatku tých, ktorí v dôsledku tohto ochorenia zomreli.
            Tento deň sme strávili v červenom oblečení, s pripnutou stužkou na tričku a zakončili ho volejbalovým turnajom a vytvorením živej stužky.  Na turnaji sa zúčastnili dobrovoľníci zo štvrtého, piateho a šiesteho ročníka, no nedali sa zahanbiť ani staršie ročníky. V učiteľskom tíme nechýbala pani učiteľka Trstenská, Aminová, Čuntalová, Adamská a za pánov učiteľov tím posilnili pán Andrejko a pán Šesták.
            Prežili sme krásny deň plný spolupatričnosti.
            Ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili!

        • Čo si najviac vážia piataci a ôsmaci?!
          • Čo si najviac vážia piataci a ôsmaci?!

            28. 12. 2016

            O dnešných deťoch sa hovorí, že si vážia iba mobil, počítač či pripojenie na internet. Deti na našej škole mi však v piatok ukázali, že to tak nie je.

            Na hodine etickej výchovy sme sa s piatakmi a ôsmakmi rozprávali o tom, čo si skutočne vážia. Diskusia bola dlhá a výživná a tu je jej výsledok: veru, nikto nespomenul, že si váži mobil či pripojenie na internet. Práve naopak! Rodina, samotný život, priatelia, kyslík, príroda, čestní ľudia, učitelia, tí všetci boli spomenutí.
             
            Zajtra je prvá adventná nedeľa a s ňou prichádzajú krôčik po krôčiku Vianoce. Prichádza obdobie, v ktorom sa nejeden z nás pozastaví a uvedomí si to, čo je skutočné podstatné. Rodina, láska, priateľstvo, zdravie. Nech i vás sprevádzajú po celé nasledujúce obdobie! To vám želá Mgr. Tatiana Adamská so žiakmi.

             

        • Zaviažte sa s nami za Červenú stužku
          • Zaviažte sa s nami za Červenú stužku

            27. 12. 2016

            Ako už u nás na škole býva dobrým zvykom, aj tento rok sme sa zapojili do celoslovenskej kampane Červené stužky.

            Pre tých, ktorí náhodou nevedia, čo táto farba na stužke znamená - je to symbol svetového dňa boja proti AIDS.
            Ten každoročne pripadá na 1. decembra, a práve vtedy bude táto akcia vrcholiť aj u nás na škole.

            A na čo všetko sa môžete tešiť:
            - športová súťaž,
            - vytvorenie živej Červenej stužky,
            - vyrobenie a nosenie Červenej stužky ako symbolu solidarity a podpory.
            Okrem toho sledujte nástenky na škole a aj našu stránku.

            Ako každý rok, aj tento sa budeme snažiť podporiť takto chorých ľudí a ich príbuzných, ktorých táto choroba poznačila.

            Pridajte sa k nám, nech nás je poriadne vidieť!

        • Tretie miesto pre futbalistky
          • Tretie miesto pre futbalistky

            27. 12. 2016

            Presne na Mikuláša, v utorok 6. decembra 2016, sa v hale Mladosť uskutočnil futbalový turnaj dievčat - Festival for girls. Naše dievčatá zo ZŠ  Riazanskej sa umiestnili na treťom mieste.
            Turnaja sa zúčastnili dievčatá z 8 bratislavských základných škôl.
            Festival bol zameraný na propagáciu dievčenského futbalu a pohybové aktivity dievčat.
            Program festivalu bol rozdelený na dve časti. Prvá časť pozostávala z pohybových aktivít, za ktoré boli dievčatá ocenené sladkými dobrotami. V druhej časti sa systémom 4 plus 1 brankárka konal futbalový turnaj.
            Každé zúčastnené družstvo dostalo futbalovú loptu. Prvé tri družstva boli ocenené pohárom a medailami. Ako bonus dostalo každé dievča tričko ako spomienku na turnaj.
            Blahoželáme!

        • Dobrovoľný projekt
          • Dobrovoľný projekt

            27. 12. 2016

            Aké je vaše obľúbené ročné obdobie? Na túto otázku väčšina detí odpovie LETO! No my tu máme jeseň a aj na jeseni je veľa krásnych vecí a momentov, ktoré za to stoja.
            Malý dobrovoľný projekt robili žiaci V.A a VI.A na anglickom jazyku. Mali porozmýšlať, čo všetko majú na jeseni radi, čo ich teší. Niekedy sú to aj maličkosti, ktoré nám spríjemňujú dni. A tak sa medzi odpoveďami našli i teplé ponožky, horúci čaj s citrónom a medom, prehrabávanie sa v lístí, oberanie ovocia či večer strávený pod dekou pri filme s rodinou.
            Príjemnú jeseň a radosť z maličkostí všetkým!

             

        • Knižnica a záložka do knihy
          • Knižnica a záložka do knihy

            27. 12. 2016

            Celoslovenský projekt Záložka do knihy spája slovenské školy.
            Na výtvarnej výchove vznikli takéto krásne záložky do kníh. Ďakujeme VI.A,VII.A a VIII.A.

            Projekt dáva ďalšie možnosti spolupráce, podporil rozvoj kreativity, fantázie, manuálnej zručnosti a práce s informáciami žiakov, posilnil ich etické hodnoty, zábavnou formou ich pritiahol ku knihám,  podporil ich vzťah k čítaniu a v mnohých prípadoch aj posilnil ich dobrý vzťah ku školskej knižnici.

        • Prváci sa učia hrou
          • Prváci sa učia hrou

            27. 12. 2016

            Prváčikovia sa učia naozaj hrou. V rámci projektu Legostavba - Škola budúcnosti sa tentoraz rozhodli o integráciu tejto témy do predmetov: slovenský jazyk, prvouka, matematika a výtvarná výchova. A ako sami hovoria: ,,Hoci sme v škole iba mesiac, prezentujeme svoju prácu a nápady ako veľkáči."

        • Vianočná besiedka
          • Vianočná besiedka

            1. 3. 2017

            V utorok sa na našej škole uskutočnila vianočná besiedka, na ktorej žiaci 1.-3. ročníka predviedli svoje umenie. Mamičkám, oteckom, starým rodičom, pani učiteľkám, ale aj spolužiakom nahnali strach strigy, ktoré im priblížili tzv. stridžie dni. Jemné vločky pripomenuli zimnú atmosféru, zavítali aj koledníci a na záver sme si zaspievali Tichú noc.
            Rodičia a starí rodičia doniesli chutné vianočné koláčiky, na ktorých si všetci svorne pochutili v priateľskom rozhovore.​ (Zuzana Murínová)

            Fotografie si môžete pozrieť vo Fotoalbume.

        • Voňavá fyzika
          • Voňavá fyzika

            1. 3. 2017

            V utorok mali v 6.B zase raz netradičnú fyziku. Pani učiteľka Trstenská chcela žiakom priblížiť vlastnosti plynov prostredníctvom liečivých byliniek a vône. Že sa to nedá? Dá.

            Žiaci mali v skupinách rozpoznávať štyri druhy liečivých byliniek: materinu dúšku, šalviu lekársku, tymián a levandulu. Každú bylinku vložili do mikroténového vrecúška, nafúkali, potriasli a ďalší zo skupiny mali čuchom určiť, o akú bylinku sa jedná.

            Žiaci si takto zopakovali vlastnosti plynných látok, a zároveň spoznali aj blahodárny vplyv liečivých byliniek na ľudský organizmus. (Anna Trstenská)

            Fotografie si môžete pozrieť vo Fotoalbume.

             

        • Vianočné športové turnaje
          • Vianočné športové turnaje

            1. 3. 2017

            Vianoce na Slovensku sa spájajú s množstvom tradícií. Žiaci na prvom stupni mali posedenie pod jedličkou. Z domu si priniesli napečené sladkosti od mamičiek, s pani učiteľkou si uvarili čajík s medom a tešili sa na Vianoce, ktoré strávia v rodinnom kruhu.

            U nás na škole sme tradície trošku prispôsobili a žiaci druhého stupňa si usporiadali vianočný turnaj vo futbale, vybíjanej, v stolnom tenise, šachu, súťažili aj v rôznych športových aktivitách.

            Na úvod vystúpili naše malé mažoretky. Futbalové zápasy sa striedali s vybíjanou. Druháci a tretiaci si prišli do telocvične vyskúšať preskakovanie cez prekážky, nosili loptičky na lyžičke a strieľali loptou na bránku. Na záver sme si spoločne popriali šťastné a veselé Vianoce a s úsmevom na tvárach sme odchádzali domov. (Anna Trstenská)

            Fotografie si môžete pozrieť vo Fotoalbume.