• ZŠ: Bratislava - moje mesto
          • ZŠ: Bratislava - moje mesto

            16. 5. 2017

            Tak ako v minulých rokoch, tak i v tomto školskom roku sme sa v mesiaci apríl zapojili do výtvarnej súťaže Bratislava - moje mesto. Tému "Putovanie časopriestorom" výtvarne zobrazili detičky 1.A (pod vedením pani učiteľky Adamkovej), 2.A a 3.A (pod vedením pani učiteľky Čajdovej) a 3.B (pod vedením pani učiteľky Nehézovej). Poslaním súťaže je podporiť tvorivosť a fantáziu detí a zároveň podporiť kladný vzťah k mestu, v ktorom žijú. Čo sa u našich detí určite podarilo. (Kamila Čajdová)

            Fotografie nájdete vo Fotoalbume.

        • ZŠ: Slávne mestá Slovenska
          • ZŠ: Slávne mestá Slovenska

            16. 5. 2017

            Žiaci III. A triedy uzavreli tematický celok Slávne mestá Slovenska projektmi. Úlohou bolo pripraviť propagačný materiál  pre turistov o ľubovoľnom slovenskom meste alebo obci a odprezentovať to ako turistický sprievodca. Vo svojej prezentácii poukázali "turistickí sprievodcovia" na zaujímavé miesta, historické budovy, fakty, významné osobnosti, udalosti a pod. Niektorí pridali aj krátku povesť. Bola to veľmi poučná a obohacujúca hodina, z ktorej mali radosť deti aj ja. Oceňujem všetkých za pekné práce a vzornú prípravu. (Zuzana Trojčáková)

            Fotografuie nájdete vo Fotoalbume.

        • ZŠ: Bezpečný internet
          • ZŠ: Bezpečný internet

            14. 5. 2017

            V piatok sa naši deviataci zúčastnili interaktívnej prednášky na tému Bezpečný internet - prevencia kyberšikany a iných sociálno-patologických javov. Prednáška bola zaujímavá a nakoľko je žiakom téma internetu blízka, nebola núdza o otázky. Pýtali sa na aktuálne informácie a rovnako nadobudli aj veľa nových vedomostí k danej téme.

            Fotografie si môžete pozrieť vo Fotoalbume.

        • ZŠ: Návšteva SNG
          • ZŠ: Návšteva SNG

            14. 5. 2017

            Žiaci 2.A a 2.B navštívili Slovenskú národnú galériu. Zoznámili sa s dielom Milana Adamčiaka, spoznávali ako sa spolu kamarátia zvuky, tvary a farby. Na záver si vytvorili vlastnú platňu.​ (Zuzana Murínová)

            Fotografie si môžete pozrieť vo Fotoalbume.

        • ZŠ: Hľadáme mladých olympionikov
          • ZŠ: Hľadáme mladých olympionikov

            11. 5. 2017

            Naša škola na Riazanskej, ako jediná zo základných škôl Nového Mesta v BA, sa zúčastnila krajského kola „Hľadáme mladých olympionikov.“ Športová aktivita sa konala na Mladej Garde na atletickom tartanovom ovále.

            Dievčatá aj chlapci behali 60 m v 6 rozbehoch po osem bežcov. Podľa dosiahnutého času v rozbehoch sa urobilo poradie výkonnosti.  Lucka Frátričová a Lucie Kačírková zo 7.A triedy sa priebežne umiestnili na 13. a 14. miesto, čo je veľmi pekný výsledok vzhľadom na počet štartujúcich.

            Po šestovke dievčat, nastúpili chlapci na štartovú čiaru tisícky, to sú dva okruhy a dvesto metrov do cieľa. Adam Rajzík a Adam Studením zo 7.A triedy, svojím výkonom sa zaradili do stredu výsledkovej listiny a rozhodne nesklamali.

            Krajského kola sa zúčastnli aj žiaci zo športovej školy z Malaciek, Jakubova, ale aj z Pezinka a Modry. Naši „mladí olympionici“ svojím správaním a výkonmi pekne reprezentovali našu školu. Ďakujem. (Anna Trstenská)

            Fotografie si môžete pozrieť vo Fotoalbume.

             

        • ZŠ: Projekt Živočíchy
          • ZŠ: Projekt Živočíchy

            11. 5. 2017

            Projekty našich prvákov na tému Živočíchy sa naozaj vydarili, čo však teší ešte viac, je úroveň s akou si ich dokázali odprezentovať. Urobili mi veľkú radosť, ďakujem rodičom za spoluprácu a deťom ešte raz veľká POCHVALA! (Janka Adamková)

            Fotografie si môžete pozrieť vo Fotoalbume.

             

        • ZŠ: Interaktívna tabuľa
          • ZŠ: Interaktívna tabuľa

            11. 5. 2017

            Pokračujeme vo vybavovaní školy: Ďakujeme rodičom za zakúpenie interaktívnej tabule. Okrem toho sme renovovali dve drevené tabule natiahnutím popisovateľnej fólie. Naším cieľom je postupne odstrániť kriedové tabule, ktoré majú mnohé nevýhody. V 6. B pribudol dataprojektor.  (Ján Papuga)

            Fotografie si môžete pozrieť vo Fotoalbume.

        • ZŠ: V Rakúsku
          • ZŠ: V Rakúsku

            10. 5. 2017

            Deti zo ZŠ s MŠ navštívili vo štvrtok s pani vychovávateľkami dve historické miesta v Rakúsku. Prvým bola čokoládovňa v Kittsee. Deti si pozreli krátky film o vzniku čokoládovne a o výrobe čokolády. Následne sa presunuli do predajne, kde si mohli zakúpiť rôzne sladké dobroty. Po nákupe sa presunuli do autobusu a išli do jedinečného historického Carnuntumu. Je to staroveký skvost neďaleko Bratislavy, najväčšie archeologické nálezisko v Rakúsku a fascinujúce stredisko antickej kultúry. Deti sa veľa dozvedeli, no užili si aj plno zábavy na ihrisku. Na konci výletu bola tombola. (Mária Suchá)

            Fotografie si môžete pozrieť vo Fotoalbume.

        • ZŠ: Nádejní herci z našej školy
          • ZŠ: Nádejní herci z našej školy

            9. 5. 2017

            V stredu k nám prišli študenti z VŠMU nakrútiť niekoľko záberov s cieľom vytvoriť krátky študentský film. Nakrúcania sa zúčastnili aj niektorí žiaci našej školy, konkrétne Miriam Aminová, Jakub Barančík, Anna Mária Zverková, Laura Krajnikovičová, Monika Reiterová a Vadim Farbiak. Na vlastnej koži si vyskúšali, aké to je byť na chvíľu hercom či herečkou. Išlo im to skvelo. Študenti si pripravili všetko potrebné a mohlo sa začať nakrúcať. Žiaci svedomito plnili pokyny režiséra, aby bol výsledok čo najlepší. Zabavili sa a získali zážitok na celý život. Film bude prezentovaný nielen ako výsledok bakalárskej práce, ale dostane sa aj k verejnosti. Potom budeme môcť zhodnotiť výsledok práce študentov a potešiť sa z výkonov našich žiakov. Už teraz sa tešíme. Plníme naše predsavzatie rozvíjať našich žiakov všestranne. (Katarína Čuntalová)

        • ZŠ: Brigáda na Deň Zeme
          • ZŠ: Brigáda na Deň Zeme

            9. 5. 2017

            Aj keď je Deň Zeme, láska k životnému prostrediu by mala byť povinnou výbavou ľudí 365/6 dní. Aj naša škola troškou prispela, prispieva a bude prispievať. Včera deti čistili areál školy, ale aj jej okolie. Je veľmi smutné, že za noc si zase niekto spravil z nášho pozemku skládku drobného odpadu :-( Avšak, keď sa bude väčšina ľudí snažiť, porazíme tých, čo životné prostredie ničia.

            Dnes sme zorganizovali brigádu, aby sme povýšili aj mikropriestor životného prostredia našej školy. Veľmi ma potešilo, že napriek sobote prišlo veľa rodičov, učiteľov, žiakov i budúcich žiakov. Vyčistili sme areál od odpadu, ktorý sme zhromažďovali za školou, a potom sme upravili niektoré triedy. Veľmi pekne ďakujem všetkým, čo prišli a pomohli. Ďakujem aj pánom poslancom z Rady školy, že nám vybavili bezplatne kontajner. Škola je komunita, buduje sa spoločne a čast svojpomocne. Peniaze za upratovacie firmy použijeme na vymaľovanie niektorých tried. Ešte nás čakajú 2 objekty - kabinet pomôcok a pivnica. Už teraz sa teším na ďalšiu brigádu. Keď sa chce, ide to. A keď chceme školu posunúť, malo by sa chcieť. Žiakov však budeme viesť aj inými spôsobmi k životnému prostrediu. Dnes sme si upravili to naše najbližšie, veď prostredie vychováva, nabudúce našej Zemi pomôžeme inak.

            PS: Železné časti, čo zostali na dvore, dáme do zberu, t. j. recyklácia :-) (Ján Papuga, Tatiana Adamská)

            Fotografie si môžete pozrieť vo Fotoalbume.

        • ZŠ: Skvelé 1. a 2. miesto v orientačnom behu
          • ZŠ: Skvelé 1. a 2. miesto v orientačnom behu

            9. 5. 2017

            Opäť ďalší úspech žiakov ZŠ s MŠ, Riazanská 75! Evičkine Trávniky v Bratislave opäť ožili pre dvestodvadsiatich orientačných bežcov z bratislavských obvodov II. a III. Konal sa 4. ročník o pohár predsedu BSK v orientačnom behu. Trať bola situovaná v sídlisku. Každá kategória mala svoju dĺžku a k nej prislúchajúci počet lampiónikov, ktoré sa vyhľadávali. Prví bežci na trať vybiehali o 10.00 hod., ale už pred desiatou s predštartovou horúčkou chodili a poskakovali nedočkavci. Slniečko s pribúdajúcimi minútami silnejšie motivovalo a dávalo bežcom nádej na výborné umiestnenia. Naše družstvá dievčat a chlapcov sa v početnej konkurencii nestratili a zabojovali aj na trati. Počas behu využívali svoje znalosti o mape a teréne okolo jazera Rohlík. Dievčatá a aj chlapci do cieľa šprintovali vyčerpaní, spotení, ale so šťastným úsmevom na tvári. Priebežne sme si pozerali pozície výsledkovej listiny. Všetci sme boli v napätí ako „orienťák“ dopadne. Koniec bol vynikajúci. Samuel Kuruc v kategórii mladší žiaci – jednotlivci obsadil vynikajúce 2. miesto. Za svoj výkon dostal medailu a diplom. V súťaži družstiev v kategórii mladší žiaci na najvyšší stupienok vystúpili reprezentanti našej školy v tomto zložení: Samuel Kuruc, Ján Bobot, Patrik Fekár, Branislav Segul. Orientačného behu sa zúčastnili aj dievčenské družstvá: Barborka Bankošová, Paulínka Ilenčíková, Lucka Vargová, Dominika Číčelová, Lucka Frátričová, Lucie Kačírková, Ivona Švorcová, Lilianka Jurišincová. Ďakujem žiakom za vzorovú reprezentáciu našej školy na Riazanskej č. 75. Sme radi, že máme aj športovo aktívne deti. (Anna Trstenská)

            Fotografie si môžete pozrieť vo Fotoalbume.

        • ŠKD: Veľkonočné dielne
          • ŠKD: Veľkonočné dielne

            9. 5. 2017

            Veľká noc je už za dverami a skrášliť svoje príbytky sme sa rozhodli aj vďaka ŠKD a nápadom pani vychovávateľky Margity Banášovej, ktorá všetko vymyslela. V utorok sme teda namiesto bežných záujmových činností mali Veľkonočné dielne. Deti si tam mohli vyrobiť krásne veľkonočné vajíčka, krásne papierové taštičky či ozdobiť sadrové odliatky, ktoré si potom odniesli domov.

            Fotografie si môžete pozrieť vo Fotoalbume.

        • ZŠ: Zápis prváčikov
          • ZŠ: Zápis prváčikov

            9. 5. 2017

            Aj tento rok sme otovorili brány tým najmenším - predškolákom. V piatok a sobotu sme ich spolu s rodičmi privítali na zápise do prvého ročníka. Zišlo sa ich tu viac ako päťdesiat. Všetky deti boli veľmi šikovné, poznali farby aj niekotré písmenká a už sa tešíme na september, kedy ich privítame v našej veľkej školskej rodine.

            Fotografie si môžete pozrieť vo Fotoalbume.