• ZŠ: Môj samosprávny kraj
          • ZŠ: Môj samosprávny kraj

            9. 10. 2017

            Žiaci IV.A pracovali na hodinách vlastivedy, informatickej a pracovnej výchovy na zaujímavom projekte na tému Môj samosprávny kraj. Pracovali v trojčlenných skupinách, pričom každá skupina mala inú úlohu. Niektorí sa venovali doprave, iní hospodárstvu, ďalší významným osobnostiam a pod. Neľahkú úlohu mali dvaja žiaci, ktorí nebývajú v Bratislavskom kraji, preto pracovali na svojich projektoch samostatne. Do dnešnej prezentácie sa zapojili všetci žiaci rovnakým dielom. Odmenou im bol spontánny potlesk spolužiakov. Takáto forma práce je veľkým prínosom. Žiaci sa učia navzájom, učia sa riešiť problémy, získavať informácie, tolerovať názor iného, prezentovať svoju prácu, teda spolupracovať. (Zuzana Trojčáková)

            Fotografie si môžete pozrieť vo Fotoalbume.

        • ZŠ: Návšteva Nimbuslandu
          • ZŠ: Návšteva Nimbuslandu

            9. 10. 2017

            Dnes sa, aj vďaka jednej milej maminke nášho žiaka, naši druháci zúčastnili zaujímavej akcie, kde sa mali možnosť presvedčiť, že učenie je hra a hra je učenie. Nimbus autobus hravého učenia ich odviezol priamo spred školy do krajiny hier Nimbuslandu, kde sa učili programovať, vytvárať počítačovú grafiku, počítať, zachraňovať planétu, triediť odpad. Stretli sa s pánom Rozprávkarom a na chvíľu sa premenili na Odvážnych objaviteľov v super novej spoločenskej hre. Niektorým sa dokonca podarilo na Hviezdoslavovom námestí chytať virtuálne žabky…
            Stačilo sa registrovať, mať šťastie a super zážitok bol na svete.(Janka Adámková)

            Fotografie si môžete pozrieť vo Fotoalbume.

        • ZŠ: Dejepisná exkurzia
          • ZŠ: Dejepisná exkurzia

            6. 10. 2017

            Vo štvrtok sa naši deviataci zadarmo zúčastnili dejepisnej exkurzie do Serede. Navštívili Múzeum holokaustu, kde mali možnosť vidieť veľa reálnych predmetov a obrazových materiálov súvisiacich s danou témou. Prehliadka s lektorským výkladom bola naozaj veľmi poučná.

            Fotografie si môžete pozrieť vo Fotoalbume.

        • ZŠ: Európsky týždeň športu - Detská atletika
          • ZŠ: Európsky týždeň športu - Detská atletika

            4. 10. 2017

            Aktívný pohyb a zdravý životný štýl je pre naše zdravie veľmi dôležitý. Preto je potrebné už od detstva pestovať záujem o šport. Žiaci 3.A, 4.A a 4.B sa zúčastnili akcie Týždeň európskeho športu, ktorá sa konala v športovej Hale Elán. Deti mali možnosť preveriť si svoju zdatnosť, vytrvalosť, obratnosť a rýchlosť. Vyskúšali si hod do diaľky, skok do výšky, skok do diaľky, hod na cieľ, beh na 30 metrov a mnohé iné športové aktivity. Spestrením bola autogramiáda mladých slovenských športovcov. Síce unavení, ale plní príjemných športových zážitkov, sme sa vrátili do školy.

            Fotografie si môžete pozrieť v našom Fotoalbume, prípadne aj v albume NŠC alebo priamo na ich webovej stránke.

        • MŠ, Letná: Kolobežka
          • MŠ, Letná: Kolobežka

            2. 10. 2017

            Deti sa v Mš, Letná zapájajú spolu so svojimi rodičmi do Zberu papiera. Vďaka výťažku z minulého školského roka 2016/17  sme mohli zakúpiť túto kolobežku, z ktorej majú naše deti radosť a využívajú ju počas pobytu vonku. Radi by sme aj v tomto roku nazbierali papier a zároveň Vás aj týmto, vážení rodičia, prosíme o spolupracu. Ďakujeme.

        • ŠKD: Bratislavské dni technických pamiatok
          • ŠKD: Bratislavské dni technických pamiatok

            1. 10. 2017

            V tomto roku sa Bratislavské dni technických pamiatok uskutočnili v rámci Európskych dní kultúrneho dedičstva. Žiaci 2. oddelenia mohli vo štvrtok objavovať aj obdivovať históriu techniky a industriálnej architektúry Bratislavy. V plynárenskom múzeu im ochotní zamestnanci sprostredkovali hodnoty a čaro starých čias cez úžasné výdobytky ľudskej zručnosti a vynaliezavosti. Od plynovej lampy až po žehličku. Na pamiatku dostali žiaci malé spomienkové predmety: pohľadnice, omaľovánky a navyše aj sladkosti. Na záver si mohli pozrieť zaujímavý film a videli ako sa zapaľuje olympijský oheň. (Eva Žalmanová)

            Fotografie si môžete pozrieť vo Fotoalbume.