• ZŠ: Deň detí v réžii detí
          • ZŠ: Deň detí v réžii detí

            9. 6. 2017

            V tento veľký deň sa vedenie školy rozhodlo dať triednym učiteľom a ich triedam voľnú ruku v zvolení si aktivity počas MDD. Domnievame sa, že oslavu tohto dňa si majú vyberať samy deti. Nechceme im vnucovať aktivity, ktoré by ich možno nebavili. Tak dnešné vyučovanie nahradili takéto triednické podujatia:  

            OPEKAČKA A ROZHĽADŇA: V prvý júnový deň slávia všetky deti svoj sviatok, Medzinárodný deň detí. Preto sme si pre našich žiakov z 2.A, 2.B a 3.B pripravili na tento deň opekačku, ktorá bola na Kolibe na lúke s rozhľadňou. Popri opekaní pani učiteľka Murínová hrala na gitare a deti si zaspievali. Rozhľadňa nám umožnila krásny výhľad na Bratislavu. Po príjemne strávenom dni v prírode a napapkaní sme sa vrátili do školy. (Zuzana Murínová, Kamila Čajdová, Ktarína Nehézová)

            URBANIZMUS: Prváci mali zase možnosť vymeniť svoju rolu dieťaťa za rolu dospeláka a zahrať sa na tvorcov mesta. Cieľom workshopu Architektúra a urbanizmus bolo ukázať deťom prostredie, ktoré ich denne obklopuje v širších súvislostiach a naučiť ich vnímať základné vzťahy medzi domami, mestami a sídlami. Cez aktivity: Ako sa cítime v meste, Plánujeme mesto, Staviame budovy, Umenie vo verejnom priestore si vytvorili svoje vlastné mesto. Museli sa rozdeliť na vodných inžinierov, dopravných inžinierov, urbanistov a krajinných architektov. Každá skupina odborníkov vytvorila svoju časť mesta. Nakoniec sa museli zhodnúť na konečnom pláne mesta, ​ktorý dotvorili vlastnoručne zhotovenými budovami a umením. (Janka Adámková)

            PIKNIK: Deti zo 4.A a 8.A si s pani učiteľkami Adamskou a Čuntalovou zašli do Sadu Janka Kráľa urobiť bratislavský piknik a futbalové predpoludnie.

            SIHOŤ - OSTROV VODY A PRÍRODY: Žiaci III.A a V.A spojili dnes príjemné s užitočným. Oslavu Dňa detí začali exkurziou na ostrov Sihoť. Dozvedeli sa tam veľa zaujímavostí o zásobárni pitnej vody pod ostrovom aj o histórii ostrova. Pozreli si najstaršiu studňu, ktorá zásobuje Bratislavčanov od roku 1886, keď bola spotreba vody na jedného obyvateľa len 24 litrov. Pre porovnanie, dnes je to okolo 110 litrov vody na jedného obyvateľa. Po príjemnej prechádzke v lone nádhernej nedotknutej prírody nasledovalo ihrisko, kde sa deti vyšantili. Úspešný deň zavŕšili porciou chutnej zmrzliny. (Zuzana Trojčáková)

            Fotografie z dnešného dňa bohatého na zážitky si môžete pozrieť na FB a vo Fotoalbume.

        • ZŠ: Škola v prírode
          • ZŠ: Škola v prírode

            31. 5. 2017

            V dňoch od 22. mája do 26. mája sa naši žiaci 1.A a 3.B triedy zúčastnili školy v prírode. Spoznávali Národný park Nízke Tatry, nakoľko boli ubytovaní tesne pod Chopkom v penzióne Gápeľ v lokalite Trangoška. Aj keď počasie im moc neprialo, prírody si užili plným priehrštím. Prechodili okolie, vystúpali až k jaskyni Mŕtvych netopierov, výletným vláčikom precestovali dolinu Čierneho Hrona, navštívili Lesnícky skanzen vo Vydrovej doline. Zostúpili do Bystrianskej jaskyne, ktorá ich očarila svojou kvapľovou výzdobou a hlbokými priepasťami. Následne si zašportovali v lanovom centre Tarzánia. Týždeň plný hier, súťaží, prekvapení a zážitkového učenia ukončili vyhodnotením s diskotékou a šťastným návratom domov. (Janka Adámková)

            Fotografie si môžete pozrieť vo Fotoalbume.

        • ZŠ: Londýn
          • ZŠ: Londýn

            30. 5. 2017

            Žiaci našej školy boli minulý týždeň na jazykovo-poznávacom pobyte vo Veľkej Británii. Navštívili najznámejšie miesta Londýna a školské mestečko Oxford. Bývali v anglických rodinách, mali možnosť dotknúť sa ich kultúry a overiť si jazykové schopnosti. V jazykových pobytoch budeme pokračovať aj v budúcom školskom roku a dúfame, že sa prihlási viac žiakov, pretože ide naozaj o zaujímavý pobyt s cieľom overiť si angličtinu v praxi. (Ján Papuga, Eva Laswe)

            Fotografie si môžete pozrieť vo Fotoalbume.

        • ZŠ: Ekodarček
          • ZŠ: Ekodarček

            30. 5. 2017

            Z festivalu Ekotopfilm si siedmaci aj s pani učiteľkou Dudášovou priniesli malý darček, ktorý si našiel nový domov a skrášlil našu školu. (Anna Trstenská)

            Fotografie si môžete pozrieť vo Fotoalbume.

             

        • ZŠ: V Múzeu holokaustu
          • ZŠ: V Múzeu holokaustu

            30. 5. 2017

            Vďaka našim dievčatám z 9.A triedy a ich úspešnej reprezentácii školy na už spomínanej dejepisnej súťaži "Medzníky druhej svetovej vojny" sa dnes niektorí deviataci zadarmo zúčastnili exkurzie do Serede. Navštívili sme Múzeum holokaustu, kde sa žiaci veľmi pútavou a zaujímavou formou dozvedeli viac o téme holokaustu. Mali sme možnosť vidieť veľa obrazových materiálov či reálnych predmetov z daného obdobia. Prehliadka spolu s lektorským výkladom bola pôsobivá a veľmi poučná. (Katarína Čuntalová)

            Fotografie si môžete pozrieť vo Fotoalbume.

        • ZŠ: Obrovský úspech našich športovcov
          • ZŠ: Obrovský úspech našich športovcov

            28. 5. 2017

            Veľké a príjemné prekvapenie nás dnes čakalo na Mladej garde, kde sa konalo okresné kolo v atletike. Žiaci súťažili v behoch (60 m, 1000 m), hode kriketkou, vo vrhu guľou, skoku do výšky a diaľky a nakoniec v štafete 4 x 60 m. Samuel Krutka podal kráľovský výkon na tisícke a za to bol obdarený bronzovou medailou. Hneď za ním sa umiestnil ešte len 13-ročný Nikolas Borovský, ktorý ukázal o dva roky starším pretekárom, ako sa dá takticky uspieť v tak náročnej disciplíne. Zlatý klinec a veľkú radosť nám spravila šiestačka Barborka Bankošová v hode kriketkou. Získala 2. miesto výkonom 44 m a v behu na 60 m vo finále skončila na treťom mieste. Ďalšie finálové umiestnenie získal Dominik Želinka vo vrhu guľou. Nestratili sa ani Adam Rajzík s Miškom Černým v skoku do výšky a diaľke. Dvojičky Janko a Ivo Bobotovci zabojovali na tisícke 6. a 7.miestom. Ďakujem Vám za krásny športový zážitok. (Anna Trstenská)

            Fotografie si môžete pozrieť vo Fotoalbume.

        • ZŠ: Šikanovanie a prevencia
          • ZŠ: Šikanovanie a prevencia

            25. 5. 2017

            Vo štrvtok sa naši deviataci opäť zúčastnili prednášky v rámci prevencie, tentokrát na tému "Šikanovanie, riziko zneužívania a prevencia iných sociálno-patologických javov". Niektoré pojmy si zopakovali a zároveň sa aj veľa nových informácií dozvedeli. Téma je aktuálna, nakoľko je potrebné rozvíjať pozitívne vzťahy medzi žiakmi triedy aj školy. (Katarína Čuntalová)

            Fotografie si môžete pozrieť vo Fotoalbume.

        • MŠ: Bez reklamy
          • MŠ: Bez reklamy

            25. 5. 2017

            Bratislava je zaprataná...doslovne i obrazne. Vizuálny smog ju špatí. Tak sme sa rozhodli aspoň v rámci vlastných minimálnych možností prispieť k jej dávnej kráse. Dali sme odstrániť bilboard v areáli MŠ na Letnej ulici. Ešte tam zostal jeden, no čakáme, kým uplynie zmluva. Tým pádom bude celá ulica bez bilboardov. Uznávame dôležitosť reklamy, len v BA vznikol reklamný chaos! Ďakujeme p. starostovi, p. poslancom a EKO podniku verejnoprospešných prác. Je pre nás veľmi dôležité, aby okolie školy vyzeralo esteticky a prírodne. (Ján Papuga)​

            Fotografie si môžete pozrieť vo Fotoalbume.

        • ZŠ: Orientačný beh
          • ZŠ: Orientačný beh

            25. 5. 2017

            Víťazi okresov Bratislavského kraja sa zúčastnili krajského kola v orientačnom behu družstiev a jednotlivcov. V kategórii žiaci našu školu reprezentovalo družstvo chlapcov v tomto zložení: Samuel Krutka, Branislav Segúl, Ján Bobot a Ivan Bobot. Trať bola dlhá 2 500 m v členitom teréne v parku v Rusovciach. Všetci pretekári sa vzájomne povzbudzovali. Celý čas som držala mojim chlapcom palce, aby dobehli do cieľa čo najskôr a bez úrazu. Napokon sa im podarilo vybojovať 4. miesto, čo osobne pokladám za úspech, veď konkurenciu 200 pretekárov zvládli výborne.

            Ďakujem chlapcom za úspešnú a vzornú reprezentáciu našej školy. (Anna Trstenská)

            Fotografie si môžete pozrieť vo Fotoalbume.

        • ZŠ: Športovo-vedomostná olympiáda
          • ZŠ: Športovo-vedomostná olympiáda

            24. 5. 2017

            Takmer každý týždeň prijímam uchádzačov o štúdium v našej škole. A podobne často sa nám objaví víťazstvo našich žiakov. Tentoraz v športovo-vedomostnej olympiáde škôl našej mestskej časti. Naši žiaci Romana Irányi, Mia Lopašovská, Adam Vladár a Jakub Barančík sa umiestnili na 1. mieste. Blahoželáme im a ďakujeme za reprezentáciu školy. Ďakujeme aj našim vychovávateľkám, keďže to bola súťaž školských klubov detí. Teším sa, že sa darí školu obracať... Ale bez žiakov, učiteľov a rodičov by to nešlo!  (Ján Papuga)
             

        • ZŠ: V mestskej knižnici
          • ZŠ: V mestskej knižnici

            24. 5. 2017

            V máji detičky 2.A a 2.B navštívili mestskú knižnicu, kde sa oboznámili s knižkou Jiřího Trnku Záhrada. Pani knihovníčka im z nej prečítala príbeh Tajomstvo záhrady. Potom deti spoločne vytvorili vlastný príbeh o zvieratkách. Po návrate do školy nakreslili k vytvorenému príbehu ilustráciu. (Kamila Čajdová)

            FOtografie si môžete pozrieť vo Fotoalbume.

        • ZŠ: Výtvarne Spolu
          • ZŠ: Výtvarne Spolu

            24. 5. 2017

            V mesiaci máj sa žiaci 1.A, 2.A a 3.B zapojili do 16. ročníka medzinárodnej výtvarnej súťaže pre deti a mládež. Výtvarne zobrazili tému TOGETHER/SPOLU. Výkresy putujú až do ďalekého Fínska, kde budú vystavené na medzinárodnej výstave. (Kamila Čajdová)

            Fotografie si môžete pozrieť vo Fotoalbume.

        • ZŠ: Pozor, dobrý pes!
          • ZŠ: Pozor, dobrý pes!

            23. 5. 2017

            Utorok bol pre žiakov VI.B tak trochu výnimočný. Navštívili totiž divadlo Ludus, kde si pozreli rodinnú komédiu Pozor,dobrý pes! Mnohí žiaci ešte nikdy v divadle neboli, mali teda v tomto smere premiéru. A hneď zaujímavú! Mladí herci humorne ladeným, úsmevným spôsobom načrtli základné fenomény dnešnej uponáhľanej doby - medziľudské vzťahy, vzťahy v rodine, kamarátstvo, prvé lásky... Žiakom sa predstavenie páčilo, zanechalo v nich mnohé pozitívne stopy.

            Keďže podujatie malo mimoriadne priaznivý ohlas, škola plánuje akcie podobného druhu realizovať aj v budúcnosti. (Dušan Šesták)

             

             

        • ZŠ: Medzníky druhej svetovej vojny
          • ZŠ: Medzníky druhej svetovej vojny

            18. 5. 2017

            Naše deviatačky Emka Oslejová, Danka Voštiarová a Miška Krajnikovičová sa zúčastnili obvodného kola dejepisnej súťaže Medzníky druhej svetovej vojny. Našu školu úspešne reprezentovali a v celkovom hodnotení sa ako tím umiestnili na úžasnom druhom mieste :-) Z ich úspechu sa veľmi tešíme :-) Dievčatám GRATULUJEME a ĎAKUJEME! Nie je pravda, že mladí nepoznajú novodobé dejiny. (Katarína Čuntalová)

            Fotografie si môžete pozrieť vo Fotoalbume.

        • ZŠ: Vo filme
          • ZŠ: Vo filme

            18. 5. 2017

            Popoludní sa u nás na škole nakrúcal študentský film. Jednalo sa o absolventskú snímku, v ktorej si zahrali aj naši žiaci. K nakrúcaniu sa vyjadrila aj Romana Bédiová, režisérka filmu: ,,Boli sme veľmi spokojní. Vaša kolegyňa aj deti boli mimoriadne ochotní a super. Ešte raz Vám ďakujeme, že sme mohli nakrúcať v priestoroch Vašej školy." A my sa spolu s našimi žiakmi tešíme na ďalšie podobné príležitosti, veď nik nevie, či u nás na škole neštuduje nová herecká hviezda.

            Fotografie si môžete pozrieť vo Fotoalbume.

            A tu je aj krátke video z nakrúcania: Video_z_nakrucania.mp4

        • ZŠ: V mestskej knižnici
          • ZŠ: V mestskej knižnici

            16. 5. 2017

            Žiaci 2.A a 2.B navštívili Mestskú knižnicu v Bratislave. Zoznámili sa s knižnicou a spoznali knihu Záhrada autora Jiřího Trnku. Príbeh o záhradných tajomstvách si nielen vypočuli, ale ho aj očarujúco dotvorili. ​(Zuzana Murínová)

            Fotografiu si môžete pozrieť vo Fotoalbume.